Yalçın Akdoğan: BDP ve CHP biraraya gelebilir ama...

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin, 'BDP ve CHP biraraya gelebilir ama halk kabul etmez' dedi.
AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Kanal 24 ekranlarında çözüm sürecine ve cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da HDP'ye yönelik yaptığı, "Kürt meselesini CHP ile çözebilirsiniz" çağrısını değerlendiren Akdoğan, "Bunlar ilkesiz işbirlikleri" dedi. Akdoğan şöyle devam etti:

"İLKESİZ İŞBİRLİĞİ HEPSİNİN SONUNU GETİRİR"

"CHP ile MHP'nin yan yana gelmesi, kol kola girmesi birbiriniin adayını desteklemesinin ilkesel, değersel bir karşılığı var mı? Yok. Tamamen pragmatist bir yaklaşım ve kendi içini boşaltan, kendini değersizleştiren bir yaklaşım. Bunu yerel seçimlerde gördük. Zaten kimlik krizi yaşayan, kendini dönüştüremeyen partiler bu tür işbirlikleriyle daha fazla o kriz içersiinde debelenmeye başlıyorlar. Zaman içerisinde bunun sonuçlarını göreceğiz. AK Parti karşıtlığı veya düşmanlığı bütün bunları perdeliyor. Yani kendi iç krizlerini kimlik krizlerini perdeliyor. Ama bunlar bir yerde patlar. Bu kadar ilkesiz işbirliği hepsinin sonunu getirir. Niteklim bunu 30 Mart'ta gördük."

"BDP ve CHP biraraya gelebilir ama halk kabul etmez" diyen Yalçın Akdoğan, "Güneydoğu'da, Doğu'da halk BDP'ye bile oy verse hükümeti başarılı buluyor. Tayyip Erdoğan'a güveniyorlar, seviyorlar. Ama farklı gerekçelerle BDP'ye, HDP'ye oy veren insanlar var" şeklinde konuştu.

Akdoğan, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olması halinde Kürt seçmenin de Erdoğan'a oy vereceğini düşündüğünü söyledi. BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile