Emekli çiftçi Emin Şencan bankamatik işlem yaparken detay
-Para sayması detay
-Diğer detaylar
-Emin Şencan RÖP
-Emin şencan diğer detaylar
-1 kuruş detay
-1 kuruşun yatırıldığına dair dekont detay
( ANTALYA - ÖZEL - HD)- Engelli komşusuna yardım etmek istedi 1 kuruşluk telefon ile şoke oldu- Eksik 1 kuruşu ödemek için 100 kilometre yol kat etti- Defterdarlığın talep edip Bankanın ödemeyi elden kabul etmediği 1 kuruşu havale ederek borçtan kurtuldu ANTALYA
- Antalya’da engelli komşusuna yardım olsun diye 2/B arazisinin taksitini ödemek için bankaya giden emekli bir kişi, taksiti ödedikten bir süre sonra kendisine gelen, “Taksiti bir kuruş eksik yatırdınız. Lütfen bir kuruşu yatırır mısınız” telefonu ile şoke oldu. 1 kuruşu yatırmak için bankaya geri dönen emekli adam, bankanın kabul etmediği 1 kuruşu havale yaparak hesaba gönderdi. 1 kuruşluk eksik, emekli çiftçiye 100 kilometre yola mal oldu. Antalya’da yaşayan emekli çiftçi Emin Şencan, komşusu ve aynı zamanda yaşlı ve engelli olduğu için evinden ayrılamayan Şefika Doğanay’ın Maliye Bakanlığına borcu olan 2/B arazisinin taksitini yatırmak için Aksu İlçesi’nde bulunan bir bankaya gitti. Şencan, bankaya taksiti ödedikten sonra makbuzunu alarak 50 kilometre uzaklıktaki evine gitmek için yola çıktı. Şencan’a evine gittiği anda bir telefon geldi. Antalya Defterdarlığından aradığını söyleyen bir kadının, “Emin bey Şefika Doğanay adına yatırdığınız taksiti bir kuruş eksik. Bunu ödemeniz gerekiyor. Değilse onay veremiyorum. Lütfen bankaya geri giderek bu 1 kuruşu hesaba yatırır mısınız?” sözleri ile hayatının şokunu yaşadı. Kadının ısrarı üzerinde ilçede bulunan bankaya geri dönen Şencan, banka görevlisine durumu anlatarak hesaba 1 kuruş yatırması gerektiğini belirtti.
Banka görevlisi ise 1 kuruşu yatıramayacağını söylemesi üzerine Şencan, ikinci şoku yaşadı. 1 kuruş için 100 kilometreye yakın yol kat etti Bunun üzerine kendisini Defterdarlıktan aradığını söyleyen memuru tekrar arayan Şencan, “Tamam ben size o zaman bir iban numarası gönderiyorum. Siz o iban numarasına 1 kuruşu havale edin” cevabını aldı. Bunun üzerine banka görevlisinden verilen hesaba 1 kuruş havale isteyen Şencan’ın isteği bu kez kabul edildi. 1 kuruş parayı ödeyerek geri dönen Şencan, 100 kilometreye yakın yol kat etti. Hayatında yaşadığını 1 kuruşluk şoke bir yandan sitem eden bir yandan da tebessüm eden Şencan, “Engelli komşumun işleri ile ben ilgileniyorum. Dün de yatırılması gereken parası vardı. Aksu’da bir banka şubesine gittim. İstenilen parayı yatırdım. Daha sonra dekontlarını alarak eve döndüm. Evde telefonum çaldı” dedi.
“Devletimizin bir kuruşuna sahip çıkması hoşuma gitti” Şencan, çalan telefondan sonra yaşadıklarını ise şöyle anlattı: “Arayan kişi Antalya Defterdarlığı muhaseben memur olduğunu söyledi.
Parayı 1 kuruş eksik yatırdığımı söyledi.
Bunu yatırmanız gerekir dedi.
Bende tamam dedim ve banka şubesine geri geldim. Banka görevlileri parayı tam aldıklarını ve borcumuzun gözükmediğini söylediler. Bende durumu beni arayan memure ilettim. Ban iban göndereceğini söyledi.
İban numarası gönderdi. Bende verilen hesap numarasına 1 kuruş havale ederek evime geri döndüm. Devletimizin bir kuruşuna sahip çıkması hoşuma gitti. Bana gelen telefon ile hayatımın bir kuruşluk şokunu yaşadım.” Olayı öğrenen 2/B arazisinin sahibi Şefika Doğanay'da olanlara inanamadı. Doğanay, " Beyim engelli olduğu için için yol bilmiyor sokak bilmiyor 2/b borcunu yatırması için komşumuz Emin beye rica ettik bankaya gitti borcu yatırdı eve gelince '1 kuruş borcunuz var yatırmamışsınız diye' aramışlar, bunun üzerine tekrar bankaya gitti ' dedi.
(EG-
Yardım etmek istedi, 1 kuruş eksik yatırdığı taksit 100 kilometreye mal oldu
İLGİLİ VİDEOLAR
Evlilik sorusuna arkadaşlarına danışarak cevap veren damat güldürdü
25 Ağustos 2021 Çarşamba
'Kadınsın, yapamazsın' diyenlere inat 3 yıldır ustalık yapıyor
23 Ağustos 2021 Pazartesi
Aşure kazanları sınırdaki Mehmetçik için kaynadı
22 Ağustos 2021 Pazar
Telefonuna gelen mesajla 17 bin lira dolandırıldığını anladı
21 Ağustos 2021 Cumartesi
Mehmetçik, çamurun içerisinden çıkardığı Türk bayrağını temizleyerek duvara astı
21 Ağustos 2021 Cumartesi
- New York metrosunda raylara düşen yolcu son anda kurtarıldı
20 Ağustos 2021 Cuma
Selde yakınlarını kaybeden vatandaş o anları anlattı
18 Ağustos 2021 Çarşamba
Kuşadası Zabıtası, dilencileri il dışına çıkarttı
17 Ağustos 2021 Salı
- Fransa’da polis 'dur' ihtarına uymayan araca ateş açtı
17 Ağustos 2021 Salı
Emekli memur, köy arazisine 500'e yakın meyve fidanı dikti
10 Ağustos 2021 Salı