Yasin Aktay: AYMnin Twitter Kararı Halkı Savunmasız Bıraktı

AK Parti Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay katıldığı bir televizyon kanalında Twitter yasağını kaldırma kararını değerlendirdi.
AK Parti Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay 360TV'de yayınlanan Kayda Geçsin programında gazeteciler Fadime Özkan ve Eren Eğilmez'in konuğu oldu..

Anayasa Mahkemesi'nin, Twitter yasağını kaldırma kararını değerlendiren Aktay kararın halkı savunmasız bırakarak mağdur ettiğini ifade etti.

İşte Aktay'ın açıklamaları:

Twitter'ın tavrı Türk halkını aşağılamak demektir

Twitter diye bir firma her tarafta vergi ödeyecek ama Türkiye'ye gelince ödemeyecek.Bu ne demektir Türkiye halkını aşağılamak demektir. Orda milli refleksimiz hareket geçer. Geçmiyorsa bir hastalık var demektir. Amerika yasalarına saygı gösterek Twitter ne hadle bizim yasalarımızı tanımazdan geliyor..

Pişmiş aşa su kattılar

Anayasa mahkemesinin gündeminde yüzlerce dava vardır belki şu anda ve bu davalar doğrudan doğruya mağduriyet içeren davalar, gerçek şahsiyetler,gerçek mağduriyetler. Şimdi o mağduriyetler sırada bekliyorken bu Twitter mağduriyeti nasıl bir mağduriyettir ki hemen öne alıyorsun ve bu konuda bir karar veriyorsun. Zaten Twitter ile Türkiye hükümeti arasında müzakereler sürdürülüyor bugün yarın açılacaktı zaten. Twitter bir noktaya gelmişti hak vermişti Türkiye'ye. Tam bunların arasında şak diye bu kararı alarak pişmiş aşa su kattılar. Bu karar Türkiye'nin aleyhine oldu.

Twitter'da gerçek bir insan hakkı ihlali var

Şöyle bir örnek vereyim: Uçakta yolculuk halinde birisi kalp krizi geçirdi. Acilen inişe geçmesi gerekiyor yoksa o kişi ölecek .Burada bir hak sözkonusu bir insan hayatı söz konusu. Pilot şimdi bu uçağı indirirsem diğer yolcuların haklarına tecavüz edilmiş olacak diye bilir mi? Bir insan için bütün uçakta kaç yolcu varsa bin yolcu bile olsa indirir. Onların da belki zaman kaybı olacak yetişmeleri gereken yer olacak. Onlarınki de gerçek bir hak kaybı ama bir hak kaybı yerine başka bir hak kayıpları tercih edilebilir. Burada Twitter'da gerçek bir insan hakkı kaybı var. Ve bu ihlale karşı Twitter'ın kapanmasından başka çare yok.URL sınırlaması olsaydı böyle bir çözüme gidilebilirdi ama Twitter'ın doğası gereği bu mümkün değil.

Twitter kararının zamanlaması manidar

Twitter içi bu zamanda böyle bir karar gelmesini manidar buluyorum. Türkiye Twitter gibi uluslararası bir şirketle masaya oturmak üzereyken kendi Anayasa Mahkemesi'nden gelen bu kararla elini kolunu zayıflatıyor. AYM kararları Anayasa gereği bağlayıcıdır ve biz uygularız. Ak Parti bu konu hakkında bir direnç içerisinde değil .Fakat bu AYM'nin kararlarının gökten vahiyle gelmiş gibi tartışılmaz olduğu anlamına gelmez.

Twitter kararı halkı savunmasız bırakmıştır

Biz şunu diyoruz böyle devletini halkını düşünmeyen karar olur mu? Şu an Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bu karar yüzünden savunmasız hale gelmiştir, savunmasız bırakılmıştır. Bu tarz hak ihlalleri karşısında savunmaz hale düşürülmüştür. Çünkü birisi her çeşit hakkı ihlal edildiği zaman Twitter'a müracaat ettiği zaman Twitter senin Anayasa Mahkemen bile beni haklı gördü diyebilir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile