Yatağan 18. Geleneksel Deve Güreşi Festivali - MUĞLA

- Deve güreşlerinden görüntüler - Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık'ın açıklaması - Güreş alanına gelen gelin ve damadın görüntüleri - Deve sucuğu satışı yapılan tezgahlardan görüntüler - Barış için uçurulan güvercinlerin görüntüsüYatağan 18. Geleneksel Deve Güreşi Festivali - Muğla 'nın Yatağan ilçesinde düzenlenen güreşlerde, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden getirilen 150 deve güreştirildi - Güreş alanına gelen gelin ve damat, renkli görüntüler oluşturduMUĞLA (AA) - Yatağan Belediyesince düzenlenen 18. Geleneksel Deve Güreşi Festivali'nde, 150 deve güreştirildi.Yatağan - Aydın karayolundaki Orman Deposu sahasında yapılan güreşleri, yaklaşık 10 bin kişi sahanın kenarına yerleştirilen kamyon ve traktör kasaları ile tribünlerden izledi.Müsabakalarda uzun süre güreşen ve birbirlerini yenemeyen bazı develer, görevli urgancılar tarafından güçlükle sahanın dışına çıkarıldı. Güreş alanında, emniyet güçleri tarafından önlem alındı.Güreş alanı etrafında kurulan tezgahlarda deve sucuğu satışı yapıldı.Güreş alanına gelin arabasıyla gelen gelin ve damat ise renkli görüntüler oluşturdu. Muğla ’nın Kavaklıdere ilçesinde yaşayan Halit ve Damla Keklik çifti, akşam düzenleyecekleri düğün merasimi öncesi güreş alanına geldi. Gelinin isteği üzerine geldikleri güreş alanında alkışlarla karşılanan çift, Yörük geleneğini yaşatmak istediklerini söyledi.

CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve konuklar, güreş alanının ortasına gelerek barış ve kardeşlik için güvercin uçurdu.Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, AA muhabirine, 18'incisi yapılan festivale, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden develer ile Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çok sayıda güreşseverin katıldığını söyledi.

Festivalin 7 yıldır ücretsiz düzenlendiğini, bunun ilçedeki mermer sektörünün temsilcileri sayesinde mümkün olduğunu vurgulayan Işık, "Deve güreşleri, toplumu kaynaştıran bir etkinliktir. Vatandaşların bir araya gelerek Yörük Türkmen geleneğini sürdürmesi önemlidir. Güreşler merakla izleniyor. Yabancı turistler de buraya gelerek güreşleri takip ediyor. Bu etkinlik, Yatağan’ın tanıtılması için de çok önemli.” diye konuştu.
Işık, 150 devenin katılımıyla gerçekleştirilen güreşlerden elde edilecek gelirin, Yatağanspor ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksek Okulu için harcanacağını kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile