Batman'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök için yapılan ok atışından detaylar
-At üzerinde yapılan ok atışlarından detaylar
-Eskişehir Sultan Atlı Okçuluk Kulübü Başkan Yardımcısı Selçuk Uğurluel ile röp.
-Genel detaylar
( ESKİŞEHİR )- Eskişehirli şehit Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök için de "Gaza niyetine ya hak" nidası eşliğinde ok atıldı ESKİŞEHİR
- Eskişehir Sultan Atlı Okçuluk Kulübü sporcuları tarafından Sazova Parkı’nda düzenlenen etkilikte at üzerinde ve yerde ok atma gösterisi yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Batman'da el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök için de "Gaza niyetine ya hak" nidası eşliğinde ok atıldı. Etkinlik, başta Eskişehirli şehit Neşet Gök olmak üzere tüm şehitlerin şanına ok atışı yapılmasıyla başladı.
Şehitler için yayların gerilmesi alandaki izleyicilerden takdir topladı. Daha sonra kulüp sporcuları at üzerinde ok atarak bir gösteri yaptı. Gösteriyi takip edenler, sporcuların at üzerinde hareket halindeyken okları ile hedefleri vurmalarını nefeslerini tutarak izledi. Gösterinin ardından Eskişehir Sultan Atlı Okçuluk Kulübü Başkan Yardımcısı Selçuk Uğurluel, Türk okçuluğu hakkında bilgiler verdi. Uğurluel, "Türk okçuluğunun tarihi Türk töresi kadar eskidir. Türklerin kullanmakta usta olduğu bir silahtır. Olimpik okçulukla geleneksel okçuluk bu bağlamda ayrılır. Birisi sportif birisi yaşam şeklidir. Geleneksel Türk okçuluğunu yaşam biçimi olarak benimseyenlerin uyguladığı bir dönemdeyiz artık. Yaygınlaşıyor ve gelişiyor. Gençlerimiz kitle kitle bu kültüre akın ediyorlar. Bizde bu ilgiden çok memnunuz" dedi.
"Ecdadımız Osmanlı döneminde zirveye taşımış" Türk okçuluğunun Osmanlı döneminde zirveye çıktığını belirten Uğurluel, "Türk okçuluğunda asıl olan belli bir usta-çırak ilişkisiyle gelişiyor olmasıdır. Yayı elinize alıp kafanıza göre çalışamazsınız. Size gösteren bir üst olacak. Ecdadımız bunu Osmanlı döneminde zirveye taşımış. Osmanlı’da okçular tekkesi kurulmuş. Bu tekkelere belirli şartlarda insanlar alınmış. Bu şartların içerisinde kabza almadan, eline yay almadan önce sınavlara tabi tutulmuş. Daha sonrasında belli başarıları elde ettikten sonra kendisine törenle yay teslim edilmiş. Hal böyle olunca geniş bir mana, çok geniş bir felsefe var okçuluğun içerisinde. Ok, yay bunlar gerekli ekipmanların en bilindikleri. Yayımız birleşik yaydır. Akça ağacı, hayvan siniri, mersin balığının damağından yapılan tutkal, manda boynuzu gibi farklı malzemelerin birleştirilerek yapılan bir yay formudur. Türklere, bozkıra hastır. Binlerce yıldır bu şekilde yapılmakta. Günümüzde yay ustalarımız ecdadımızda ki başarılı yayları, kuvvetli yayları yapmak için çalışmaktadırlar. Bölgesel olarak bulunan iyi ağaçlardan yapılmış, yüzyıllara göre, bulundukları coğrafyaya göre değişmiş. Orta Asya’da kayın ağacı ok sapları için tercih edilirken Osmanlı’da, Kaz Dağları’nın belirli bölgelerinde kesilen sarıçamlar kullanılmış" diye konuştu.
Yaylar şehit uzman çavuş için gerildi
İLGİLİ VİDEOLAR
Bakan Soylu, sel bölgesinde yolunun üzerindeki uzman çavuşun düğününe katıldı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
30 ülkeden 30 okçu Ahlat’ta
24 Ağustos 2021 Salı
Mercidabık Zaferi ve Fırat Kalkanı Harekatı'nın yıldönümü kutlandı
24 Ağustos 2021 Salı
Sünnet düğününde misafirlere atlı gösteri
21 Ağustos 2021 Cumartesi
Gölyazı esnafı yaşananlardan üzgün
20 Ağustos 2021 Cuma
- Çanakkale’de 250 bin pullu sazan balığı yavrusu göletlere bırakıldı
11 Ağustos 2021 Çarşamba
Operasyonda yaralanan askeri mutlu günü
7 Ağustos 2021 Cumartesi
Ardahan’ı kuraklık vurdu, hayvanlar yaylalardan indirilip meralara bırakıldı
21 Temmuz 2021 Çarşamba
Otomobil kaza sonrası alev topuna döndü
18 Temmuz 2021 Pazar
OSMANİYE - Geleneksel okçuluğun Açık Hava Şampiyonası sıralama atışları
17 Temmuz 2021 Cumartesi