Yeni eğitim-öğretim yılı - BOLU

- Bolu Valisi Aydın Baruş'un konuşması - Sakarya İlköğretim Okulu öğrencilerinin gösterilerinden detaylar - Vali Baruş'un ilk ders zilini çalmasıYeni eğitim - öğretim yılıBOLU (AA) - Bolu 'da, yeni eğitim - öğretim yılı Bolu Valisi Aydın Baruş'un ilk ders zilini çalması ile başladı.
Yeni eğitim - öğretim yılının başlaması nedeniyle Kent Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunul ve saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı'nın okundu.Çelenk sunma töreninin ardından Bolu 17 Temmuz Spor Salonu'nda program düzenlendi.
Bolu Valisi Aydın Baruş, burada yaptığı konuşmada, başarının hayal etmekle başladığını belirtti.
Bolu 'da yaklaşık 53 bin öğrencinin 247 okulda yeni eğitim - öğretim yılına başladığını aktaran Baruş, "Eğitim öğretim faaliyetine başlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İdareciler olarak bu eğitim ve öğretim yılının başarılı geçmesi, çocuklarımızın rahat bir ortamda eğitim alması için çeşitli tedbirler aldık." dedi.
Baruş, çocukların güvenli bir ortamda okullarına devam etmesi ve sabah evden çıkışlarından akşam eve dönüşlerine kadar hem trafikte hem de yürüdükleri yolda güvenli bir ortamda yol almaları ve ailelerine sağsalim teslim edilmeleri için çeşitli tedbirler aldıklarını söyledi.

İl merkezinde bulunan ve güvenlik bakımından hassasiyet taşıyan 5 okulda sürekli polis memuru görevlendirildiğini belirten Baruş, şunları kaydetti:"Bu okulların yanı sıra 99 okulumuzda özel güvenlik görevlisi görevlendireceğiz. Bu arkadaşlarımız da 1 Ekim itibarıyla görevlerine başlayacaklar. Tüm bu görevliler çocuklarımıza karşı risk oluşturabilecek unsurları değerlendirerek, çocuklarımızın güven içerisinde okula gitmelerini ve sağlıklı bir ortamda eğitim öğretim imkanına ulaşmalarını sağlayacak."Yapılan konuşmanın ardından Sakarya İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programı sergilendi.Okul bünyesinde bulunan özel eğitim sınıfı öğrencilerinin hazırladığı halk oyunu gösterisinin ardından, okulda eğitim gören 4. sınıf öğrencileri, eğitime yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine "hoşgeldiniz çiçeği" takdim etti.Spor salonunda bulunan tüm öğrencilerin bir ağızdan çocuk şarkıları söylemesinin ardından okulun halk oyunları ekibi tarafından halk oyunu gösterisi yapıldı.Etkinlik Bolu Valisi Aydın Baruş'un ilk ders zilini çalmasıyla sona erdi.Programa AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, daire amirleri ve öğrenciler ile velileri de katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile