Antalya'da gerçekleştirilen yüz naklinin ardından ikinci yüz nakli operasyonu büyük bir skandala da neden oldu.

Türkiye'nin ilk yüz ve kol naklindeki başarısıyla tüm Türkiye'yi gururlandıran Akdeniz Üniversitesi'nin ardından, ikinci yüz nakli Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

İzmir'de beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki bir hastanın yüzü, Ankara'da 25 yaşında, yüzünün yüzde 70'ini kaybetmiş bir kişiye nakledildi.

Ancak organların taşınması sırasında hiç istenmeyen görüntüler yaşandı. İyi niyetle ve büyük heyecanla organları Hacettepe'ye ulaştırmaya çalışan ekibin, organları taşıma şekli çağdışıydı. Organların kolilerde poşet içinde taşınması kameralara yansırken, karton kutu birden yırtıldı ve poşet yere düştü.

AKDAĞ: HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİZ

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu tür ameliyatların devam edeceğini söyledi.

Akdağ “En önemli husus vatandaşlarımızın bağışlarıdır, bağışları organize ettiğimiz sistemdir ve bu bağışları ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırma hızımızdır'' dedi. Akdağ, yakın zamanda Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyada ilk kez bir sporcuya menüsküs nakli yapıldığını söyledi.

Bakan Akdağ, “Yeter ki üniversitelerimiz arzulasınlar. Biz her türlü desteği veririz'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile