Fıstık tarlasının sürülmesi
-Fıstık ekimlerinin yapılması detay
-İlk ekilen yeşil fıstıklardan detay
-Çiftçilerden Ersan Tokuş ile röportaj
-Çiftçilerden Erol Tokuş ile röportaj
-Fıstık çuvalının açılması
-İlaçlanması
-Tarlaya fıstık ekimi için gidilmesi
( ADANA - ÖZEL)- Çukurova'da ikinci ürün olarak yer fıstığı ekimi yapılıyor- Kozan ve çevresindeki üreticiler yılda 30 bin ton yer fıstığı rekoltesi elde ediyor ADANA
- Adana’nın Kozan ilçesinde çiftçiler sosyal mesafe kurallarını dikkate alarak ikinci ürün olarak yer fıstığı ekimi gerçekleştirdi. İlçeye bağlı İdem Mahallesine bağlı Ortaköy mevkisinde çiftçiler ikinci mahsul olarak yer fıstığı ekimine başladı.
Buğday hasadının ardından toprağın verimli hale gelmesi ile birlikte fıstık ekimine başlayan çiftçiler hafta sonu ikinci ürün olan fıstıkları toprak ile buluşturdu. Çiftçilerden Ersan Tokuş, ata dede yurdunda 30 yıldır çiftçilik yaptığını ifade ederek, “Fıstık bölgemizde ikinci ürün olarak ekilmekte. Birinci ürün buğday. Buğday hasadı yapılmasının ardından hızlı şekilde toprak hazırlanmakta ve toprak tavını bulduktan sonra ekimi yapılmakta. Burada yaklaşık 4 bin dönüm alana fıstık ekilmekte. Bundan önce ikinci ekim mısır yapılmaktaydı, şimdi artık fıstık ekimi yapılıyor. Fıstık, sıcak iklim ürünüdür. Haziran ayında ekimi yapılır. Dönümde 350 kilogram fıstık almaktayız. Kadirli, Osmaniye’den daha kaliteli ürün almaktayız. Toplam 9 bin dönüme ekim yapılmakta ve yaklaşık 30 bin ton fıstık hasat etmekteyiz” diye konuştu.
Çiftçilerin her koşulda üretime destek verdiğini belirten Erol Tokuş ise “Bu zor günlerde çiftçi üretime devam ediyor. Sosyal mesafemizi koruyoruz. Dünyada Covid-19 ortaya çıktı ve zor bir süreç oldu. Çiftçiler durmaksızın ekme biçme zorunda. Ülkenin kalkınması için bu şart. Bu yüzden üretime tam destek” dedi.
(BRL-
Yer fıstığı toprakla buluştu
İLGİLİ VİDEOLAR
Mahalleli zehirlenen canlar için ayağa kalktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bakan Karaismailoğlu: “200 kilometrenin üzerinde yol kesimlerinde hasarları tamamen giderdik”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 bin ton mısır silajı balyasının bulunduğu depoda yangın çıktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Silifke’de çilek fideleri toprakla buluşuyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yeraltı suları kullanıldı, kuraklığa rağmen Konya Ovası'nda pancarda verim düşmedi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Suların çekildiği Mehmetli Barajı alarm veriyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Erkmen: 'Güzel bir galibiyet'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Abdullah Avcı: “Trabzonspor bu sene zirve yarışı verecektir”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mustafa Gürsel: ”İkinci yarı iyi oynadık, yetmedi”
29 Ağustos 2021 Pazar
Muş'ta silajlık mısır hasadına başlandı
29 Ağustos 2021 Pazar