Mobil sektörün iki dev ismi iPhone 5 ve Samsung Galaxy S3 arasında devam eden yüksek tansiyon, yayınlanan bu test videosu ile daha da alevlendi. Peki hangi akıllı telefon daha hızlı çıktı?

Son dönemde akıllı telefon pazarında yaşanan kızgın rekabet hızla devam ediyor. Özellikle Apple'ın 6. nesil akıllı telefonu iPhone 5 ile Samsung'un amiral gemisi Galaxy S3 arasında yaşanan olaylara sahne olan sektörde sular durulmak bilmiyor.

Hatırlayacağınız gibi teknoloji gündeminde bomba etkisi yaratan patent davası sonucu, Samsung'un 1 milyar dolar tazminat ödemesine karar verilmişti. Üstelik yaklaşık 8 cihazına satış yasağı konması gündeme gelen Güney Koreli firma, iPhone 5 sonrası yayınladığı 'Dahi olmaya gerek yok ' başlıklı reklamlarıyla Apple'a sataşmaya devam etti.

Diğer taraftan ekranın uzaması dışında gerçek anlamda bir yeniliğin yer almamasından dolayı birçok çevreden ağır eleştiriler alan Apple, Google Maps ve YouTube'un entegre yazılımlarını iOS 6 ile birlikte kaldırmasıyla ayrı bir tartışma konusu başlattı. Ayrıca kendi harita uygulamasını yayına alan teknoloji devi, detaylı görüntüleme özelliği sunmayarak ortalamanın çok altında kalmasından dolayı fazlasıyla şikayet aldı.

Madalyonun diğer yüzünde ise Android ve iOS kullanıcıları arasındaki yoğun atışmalar yer alıyor. iPhone 5 ile Galaxy S3'ü yarıştıran kişiler özellikle donanımsal hız konusunda keskin görüş ayrımına sahipler. Kısa süre önce yayınlanan bu video ise tartışmalara son noktayı koymayı hedefliyor.

Ekran görüntü özelliklerinin yanı sıra Geekbench ve GLBenchmark programları ile kapsamlı teste tabi tutulan cihazlar fabrika ayalarındaki koşullarda karşılaştırıldı. Videodaki sonuçlara göre Galaxy S3 1422 puan alırken iPhone 5 ise 1648 puana ulaştı. Benchmark'a göre yaklaşık 200 puan önde olan Apple, böylelikle A6 işlemcisinin Samsung'tan üstün olduğunu kanıtladı.

Yere Yapıştırılmış iPhone 5 Şakası

Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da yere kuvvetli yapıştırıcıyla sabitlenen iPhone 5 yoldan geçenlerin ilgisini çekince komik anlar yaşandı.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

İPhone 5 Tanıtım Görüntüleri

27 Eylül 2012 Perşembe

iPhone 5'e hücum

27 Eylül 2012 Perşembe

İPhone 5 Mi Galaxy S3 Mü Daha Hızlı?

24 Eylül 2012 Pazartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile