-Çiftlikten detaylar
--Röp
--Köpek detayları
( SİVAS -ÖZEL) - Yerli ve milli koruma köpeği Kangal, güvenlik güçleri tarafından kullanılan K-9’ların yerini alıyor SİVAS
- Yerli ve milli koruma köpeği Kangal, güvenlik güçleri tarafından kullanılan K-9’ların yerini alıyor. Güvenlik güçleri tarafından başta toplumsal olaylarda kullanılmaya başlanılan Kangal köpekleri, Alman K-9 köpeklerinin yerini almaya başladı.
İlk etapta Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 10 adet Kangal köpeği sahada kullanılmaya başladı.
Dünyanın en güçlü ve zeki koruma köpekleri arasında ilk sırada yer alan Kangalların terörle mücadelede de kullanılabilmesi için araştırma çalışmaları başlatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KİF) üyesi, sertifikalı kangal yetiştiricisi Ümit Taşdelen, ülkemizde Kangalların güvenlik güçleri tarafından kullanılmaya başlanılması ile Kangallara olan ilginin arttığını belirtip, “Cumhurbaşkanımızın millileştirme çağrısının ardında Kangallarımızı, Emniyet Genel Müdürlüğüne ve Jandarma Genel Komutanlığına eğitim amaçlı gönderdik. Eğitim sürecini tamamladıktan sonra kangallarımızı tekrar göndermeye devam edeceğiz. Kangal köpeklerimize şuan yoğun bir talep var. Hem yurt içinden hem de yurt dışından. Kangal köpekleri diğer köpeklerden daha zeki daha uysal bir köpektir. Kangal köpekleri, K-9, pitbull, rotvaydır gibi kendini kanıtlamış köpeklerin yerini almaktadır. Bu milli değerimize olan taleplere şuanda cevap vermekte zorlanıyoruz. Yüksek bir talep ile karşı karşıyayız” dedi.
ABD’den Kangal’a talep var Yurt dışından yoğun talep aldıklarını belirten Taşdelen, “Özellikle Amerika’dan yoğun talep geliyor. Taleplerin bir bölümünü karşılamak için gerekli yasal işlemleri tamamladıktan sonra bir grup yavruyu Amerika’ya göndereceğiz. Kangal koruma altında bir tür olduğu için yurt dışı satışları bir hayli güç olmaktadır. Bu milli değerimizin ülke ekonomisine kazandırılabilmesi için yurt dışı çıkışlarının kolaylaştırılmasını talep ediyoruz” dedi.
Yerli ve milli koruma köpeği 'Kangal'
İLGİLİ VİDEOLAR
256 Bodrumlu şehidin isminin yer aldığı anıt törenle açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İran sınırındaki duvar çalışmaları helikopter kamerasından görüntülendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
115 ülkeye ihraç edilen kuru kayısıda hedef Uzak Doğu ve Brezilya’ya ihracatı arttırmak
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Silifke’de çilek fideleri toprakla buluşuyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Musul’u ziyaret etti
29 Ağustos 2021 Pazar
Batman'da teröristlerin viran ettiği köylere yeniden huzur geldi
29 Ağustos 2021 Pazar
Üniversiteli Burçin mezun olup çiftçiliğe başladı, ilçedeki ilk mango hasadını yaptı
29 Ağustos 2021 Pazar
8 asırlık etkinliğin ilk gününde çoban köpekleri boy gösterdi
29 Ağustos 2021 Pazar
Köpeğe çarpmamak için şerit değiştirince kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı
29 Ağustos 2021 Pazar
İkna yoluyla teslim oldu, ailesine kavuştu
28 Ağustos 2021 Cumartesi