Yetimlerden "Kardeşliğin Dili" programı - İSTANBUL - Suriyeli çocuklardan görüntüler - Kur'an - ı Kerim okunması - Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar'ın konuşması - Çocukların gösterileri - Hediye töreniYetimlerden "Kardeşliğin Dili" programı - Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Çocuk Yaşam Merkezi'nde barınma, eğitim ve rehabilitasyon hizmeti alan yetim çocuklar, Yetim Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü desteğiyle "Kardeşliğin Dili" isimli yıl sonu gösterisi düzenlediİSTANBUL (AA) - Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Çocuk Yaşam Merkezi'nde barınma, eğitim ve rehabilitasyon hizmeti alan yetim çocuklar, Yetim Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü desteğiyle "Kardeşliğin Dili" isimli yıl sonu gösterisi hazırladı.Vakıftan yapılan açıklamaya göre, merkezde düzenli olarak barınma, eğitim ve rehabilitsyon hizmeti alan Suriyeli yetim çocuklar, yıl sonu gösterisi düzenledi.
Anaokul, ilkokul ve ortaokula giden öğrencilerin "Kardeşliğin Dili" temasıyla hazırladığı gösteride tiyatro oyunları, şiirler, sahne performansları ve ödül töreni yer aldı.Kur'an - ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar, geride bıraktıkları 1 yılda gerçekleştirdikleri projeler ve etkinliklerden bahsetti. - "Amacımız Suriyeli yetim çocuklarımızın topluma kazandırılmasıydı"Birlikte onlarca etkinlik, yüzlerce proje yaptıklarını aktaran Gülsatar, "Tek amacımız savaş mağduru Suriyeli yetim çocuklarımızın eğitim ve rehabilitasyonla topluma kazandırılmasıydı. Buradan çıkıp iş hayatına girecek olan her bir çocuğumuza Türkiyemize katma değer üretecek ve ahlakıyla örnek olacak biri olarak bakıyor, o şekilde davranıyoruz. Bu amacımıza yönelik bize maddi ve manevi destek olan tüm gönüldaşlarımıza çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, merkezde kalan 440 öğrencinin gelecekte iyi bir eğitim almış olması ve iyi birer anne ve baba olmaları için çalıştıklarını, bu konuda merkeze ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.
Yunus Emre Enstitüsü Temsilcisi Nilüfer Kol ise çalışmaları yakından takip ettiklerini, çocukların iyi yerlere geleceğine, hangi işi yaparlarsa en iyi şekilde yapacaklarına inandıklarını kaydetti.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz da Çocuk Yaşam Merkezi’nin içinde yeni eğitim - öğretim yılında Anadolu İmam Hatip Lisesi eğitimine başlayacaklarını bildirerek, "Okulun ismini, özellikle Antakya ve Şam diyarının fatihi ve idarecisi olan, sade hayatıyla bizlere örnek olan cesur sahabi Ebu Ubeyde bin Cerrah (r.a.) koyduk." ifadelerini kullandı.Programda, İstanbul 'dan misafir olarak katılan İlkokul öğretmeni Hatice Tek ve projeyi birlikte gerçekleştirdikleri birinci sınıf öğrencileri de yer aldı."Hayata İyilik Kat" isminde bir sosyal sorumluluk projesi üstlendiklerini dile getiren Tek, "Bu projede sınıfa sırayla elma getirdik ve tükettiğimiz elmalardan ve kabuklarından değerlendirmek için doğal elma sirkeleri ürettik. Elma sirkeleri çoğalınca bunu yetim kardeşlerimiz için bir yardım kampanyasına dönüştürdük ve elde ettiğimiz gelirlerle en son yetimlere bayramlık hediye ettik. Aile ve çevremizde farkındalık oluşturmak için başlattığımız projeyi hayır köprüsüne dönüştürdük. Artık hem bilinç aşılıyor hem de yardım ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Yetimlerden 'Kardeşliğin Dili' programı - İSTANBUL
İLGİLİ VİDEOLAR
İGA’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel sosyal medya buluşması
29 Ağustos 2021 Pazar
Müge Anlı 14’üncü sezonuyla ekranlara geri dönüyor
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Trafolar emniyet kemeri için uyardı
27 Ağustos 2021 Cuma
Sinop ormanlarında yetişen fesleğen ve yumurta mantarı köylülere ek gelir kapısı oldu
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Antalya ve Muğla'daki afetzedelere hayvan ve yem bağışı
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Okullar Şırnaklı kadınların ellerinden renklendi
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Çankırı, sel afetiyle mağdur olan komşu il Kastamonu için seferber oldu
24 Ağustos 2021 Salı
Aydın’dan afetzedelere yardım eli
24 Ağustos 2021 Salı
Hatay’da evsel atıklar gübre haline getiriliyor
24 Ağustos 2021 Salı