1 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen YGS sınavının sonuçları açıklandı.

ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 1 Nisan 2012'de yapılan sınavın sonuçların saat 06.00 itibarıyla açıklandığı bildirildi. Açıklamada, 2012 LYS başvurularının 24-30 Nisan tarihlerinde yapılacağı da belirtildi.

YGS 2012 sonuçlarını bu adresten öğrenebilirsiniz:

http://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1187


1.8 milyonu aşkın öğrencinin merakla beklediği sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesine konuldu.

ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

''2012-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava giren adayların soru kitapçıkları ile cevap kağıtları bugün saat 16.00'dan itibaren erişime açılacaktır. Adaylar kendi cevap kağıtlarının görüntüsünü, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebileceklerdir. Ayrıca; sınavda kendi cevap kağıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara da http://skgs.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ile erişebileceklerdir. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebileceklerdir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.''



YGS Birincisi Abdullah Coşku'nun Babasından Açıklama

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) Türkiye birincisi olan Konya Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Abdullah Coşkun, 7 kardeşin en küçüğü. Coşkun, ders çalışmasını engellediği için daha önce hediye edilen bilgisayarları hiç kullanmamış.

Coşkun'un babası Kamil Coşkun (60), ' Oğlum çok çalıştı ve kazandı ' diyerek şunları söyledi; ' Benim oğlum 18 saat çalışırdı. Top oynamaya bile gitmezdi. Ara sıra dinlenirdi. Ara sıra da okulun bahçesinde basket oynardı. Oğlum çalıştı ve kazandı. Sevinçliyim. Allah herkese nasip etsin. ' dedi.

Kamil Coşkun uzun yıllar kamyon şoförlüğü yaptığını, en büyük amacının çocuklarını okutmak olduğunu belirterek, ' Oğlum Abdullah 6 çocuğumun ardından 17 yıl sonra dünyaya geldi. Evimizde onu herkes çok sever. O azimli ve hırslı. Küçükten bu yana çok çalışır. İnanıyordum ve kazandı. Her ailenin çocuğu başarsın. ' diye konuştu. Baba Kamil Coşkun sol tarafından kısmi bir felç geçirdiğini tedavinin sürdüğünü belirtti.

Anne Zehra Coşkun (60) oğlu Abdullah'ın iyi çalıştığını ifade ederek, ' Sabah namazından sonra yatmazdı. Derslerine çalışırdı. Okuldan eve geldiği zaman Akşam namazından sonra gece 23.00'e kadar çalışırdı ve başardı. Allah'tan bütün ailelerin çocuklarının başarılı olmasını dilerim ' diye konuştu.

Zehra Coşkun, 7 çocuğundan 4'ünün kız, 3'ünün erkek olduğunu belirterek; ' Hepsinin ayrı sevgisi var. Abdullah da 17 yıl sonra oldu. Bunun için ağabeyleri de, yengeleri de, ablaları da çok severler. En çok onlar ilgilenirlerdi. Benim okumam yazmam yoktu. Tıp fakültesini istiyordu, ama hangisi nasipse o olsun. ' dedi.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Ygs Sonuçları Açıklandı

21 Nisan 2012 Cumartesi

Ygs Sonuçları

21 Nisan 2012 Cumartesi

Ygs Sonuçları Açıklandı

21 Nisan 2012 Cumartesi

Ygs Şampiyonu Konya'dan

21 Nisan 2012 Cumartesi

Ygs Sonuçları Açıklandı

21 Nisan 2012 Cumartesi

Ygs Sonuçları Açıklandı

21 Nisan 2012 Cumartesi

Ygs Sonuçları Açıklandı

21 Nisan 2012 Cumartesi

50 Bin Öğrenci Sıfır Çekti

21 Nisan 2012 Cumartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile