YGS'de Türkiye üçüncüsü olan Bursalı öğrenci Fatih Furkan Yılmaz'ın rastgele işaretlediği geometri sorusunun doğru çıkması üzerine zirveye oturduğu ortaya çıktı. Sadece Türkçeden 1 yanlışı olan öğrenci, başarısının altında çok ve disiplinli çalışmanın yattığını söyledi.

YGS'den Bursa birincisi olan Özel Nilüfer Fen Lisesi öğrencisi Fatih Furkan Yılmaz, 497,5 puanla Türkiye üçüncüsü oldu. Eğitim gördüğü Yeşilırmak FEM Dershanelerinde basının karşısına çıkan Yılmaz, başarısının sırrını açıkladı.

Sadece Türkçeden 1 yanlışı olan, geri kalan 159 soruya doğru yanıt veren Yılmaz'ın, sınav bitip kağıtlar toplanırken kafasına takılan bir geometri sorusunu son saniyede rastgele işaretlediği ortaya çıktı. O anları gülerek anlatan Yılmaz, sorunun doğru çıkmasıyla zirvedeki yerini
aldığını söyledi.

Deneme sınavlarında Türkçeye sadece yarım saat ayırdığını fakat sınavda Türkçe sorularının 50 dakikasını aldığını anlatan Yılmaz, 'Sınavın bitmesine 1 dakika kalmıştı. Kafama takılan bir geometri sorusuyla uğraşıyordum. Yapamadım diye bırakıp kitapçığı kapattım. Öğrenciler çıkmaya başlamıştı. İçime bir his doğdu ve soruyu rastgele işaretledim ' dedi.

Sayısalcı olduğu için mühendislik düşündüğünü anlatan Yılmaz, başarısının sırrını ise, 'Başarı çalışmakla gelir. Çalışmak şarttır. Okulumun bana verdiği 4 yıllık eğitim ve emeğin karşılığını aldım. Yoksa bu başarıyı elde etmek zor olurdu. Çok sıkı çalıştım ' sözleriyle açıkladı.

Başarılı öğrenci, Boğaziçi, Koç, Fatih ve Bursa Orhangazi Üniversitelerinin tercihleri arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Ev hanımı anne Nazmiye Yılmaz (42), bütün öğrencilerle birlikte kendi oğlunun başarısı için dua ettiklerini söylerken, bir otomobil firmasında müdürlük yapan uçak mühendisi baba Durmuş Yılmaz ise oğlunun çok disiplinli bir şekilde çalıştığını söyledi.

Törene katılan FEM Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Habip Alpaslan, FEM Osmangazi Şubesi Müdürü Fahri Eroğlu ve Nilüfer Lisesi Müdürü Abdurrahman Büyüktepe, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek Yeşilırmak FEM Dershanelerinin başarıyı geleneksel hale getirdiğini söyledi.

Bu arada, YGS sınavlarında Bursa'dan Emine Büşra Ata Türkiye 10.'su, Emir Çağrı Kiraz Türkiye 114.'sü, Ömer Faruk Güler Türkiye 141.'si, Zeynep Ece Önder Türkiye 213.'sü oldu.

YGS Türkiye 3.sü Bursa'dan

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda YGS 1, YGS 2 ve YGS 4 puan türünde Türkiye 3'üncüsü ve Bursa 1'incisi olan Özel Nilüfer Fen Lisesi ve Fem Dershaneleri öğrencisi Fatih Furkan Yılmaz, sevincini ailesi ve öğretmenleriyle paylaştı. Yılmaz, ' Sınavın bitmesine bir dakika kalmıştı. Öğrenciler dışarı çıkarken kitapçığı kapattım, sonra yeniden açarak boş bıraktığım geometri sorusunu cevapladım, doğru çıktı. ' dedi.

YGS'ye Bursa Fem Dershaneleri'nde hazırlanan Özel Nilüfer Fen Lisesi öğrencilerinden Fatih Furkan Yılmaz YGS 1, 2 ve 4 puan türlerinde Türkiye 3'üncüsü ve Bursa 1'incisi oldu.

Sınava Fem'de hazırlanan Ali Osman Sönmez ve Özel Nilüfer Fen Lisesi öğrencilerinden Emin Büşra Ata YGS 3 ve YGS 4 puan türüne göre Türkiye 10'uncusu ve Bursa 1'inciliğini elde etti.

Aynı okuldan Emir Çağrı Kiraz Türkiye 84'üncüsü Bursa 2'incisi, Özel Rafet Kahraman Fen Lisesi'nden Şeyma Esenboğa Türkiye 114'üncüsü ve Bursa 2'incisi, Bursa Erkek Lisesi'nden Ömer Faruk Güler Türkiye 141'incisi, Özel Rafet Kahraman Fen Lisesi'nden Zeynep Ece Önder de Türkiye 213'üncüsü oldu.

Osmangazi Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Bursa Fem Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı Habip Alpaslan, ' Yıllardır Yeşilırmak Dersaneleri olarak başarıya alışık bir kurumuz. Bu sene de Fem çatısı altında YGS'de Türkiye ve Bursa derecelerini çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çocukları yetiştiren ailelerini kutluyorum. ' dedi.

Fem Osmangazi Şube Müdürü Fahri Eroğlu ise ' Öğrencilerimiz düzenli bir çalışmanın yanı sıra okul ve dershanedeki takviye ile başarıya ulaştılar. ' diye konuştu.

Özel Nilüfer Lisesi Müdürü Abdurrahman Büyüktepe de Fatih Furkan Yılmaz'ın sınavda yöneltilen 160 sorudan 159'unu doğru cevapladığını söyledi.

SON DAKİKADA İŞARETLEDİĞİM SORU DOĞRU ÇIKTI

Sınavda yöneltilen 160 sorudan sadece bir Türkçe sorusuna yanlış cevap vererek YGS1, 2 ve 4 puan türünde Türkiye 3'üncüsü olan Fatih Furkan Yılmaz sevincini, ailesi, dershane ve okul yöneticileriyle paylaştı.

Lise 3. sınıftan itibaren düzenli bir çalışma içerisinde olduğunu anlatan Yılmaz şunları kaydetti: ' Ailem, dershane ve okulum her zaman yanımda oldu. Sistematik bir şekilde çalıştım. Sınavda da başarı bekliyorduk. Sınav bitimine bir dakika kalmıştı, sınıf boşalıyordu. Ben de kitapçığı kapattım, tam çıkarken kitapçığı açıp boş bıraktığım geometri sorusun işaretledim, o da doğru çıktı. Dereceye çok sevindim. İnşallah Haziran ayında da iyi bir sonuçla mühendislik okumayı düşünüyorum. Koç, Boğaziçi ve Bursa Orhangazi Üniversitesi'ni düşünebilirim. '

BAŞARI BEKLİYORDUK AMA

Yılmaz'ın bir fabrikada müdür olarak çalışan, ODTÜ mezunu, uçak mühendisi babası Durmuş Yılmaz ise başarı beklediklerini dile getirdi. Yılmaz, şöyle konuştu: ' Oğlumuz çok iyi çalışıyordu. Zaten lisede de birinci. Başarı bekliyorduk, ama Türkiye 3'üncüsü olması bizi ayrıca sevindirdi. '

Ev hanımı anne Nazmiye Yılmaz ise sınava girecek tüm gençler için çok dua ettiğini kaydetti. Anne Yılmaz, ' Sadece yavrumuz için değil, sınava girecek herkes için dua ettik. Çok mutluyuz. ' ifadesini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile