Avrupa Birligi Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile yaptığı görüşmenin öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ortaköy'deki Avrupa Birliği Bakanlığı İstanbul Ofisi'nde düzenlenen görüşme öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Egemen Bağış, muhalefeti eleştirdi. Taksim Gezi Parkı'nda başlayan olayların büyümesini iyi niyetli insanların kötü niyetli insanlar tarafından istismar edilmesi olarak nitelendiren Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, sözlerine şöyle devam etti:

GEZİ'DE 11 TERÖRİST GRUP TESPİT ETTİK

"Türkiye'de adam gibi muhalefet olmadığı ortaya çıkmıştır. Adam gibi bir muhalefet olsaydı gerginlikler bu noktaya ulaşmazdı. Vatandaşlarımız kendi muhalif duygularını, hislerini yansıtacak siyasi partiyi göremediği için belki gerginlik bu noktaya geldi. Bu eylemci kardeşlerimizin de bir parti kurmalarının demokrasiyi yükselteceğine inanıyorum."

Türkiye'nin demokrasi tarihinin en güçlü dönemini yaşarken, şeffaflık ilkesini her zamankinden daha fazla vatandaşla paylaşırken olayların patlak verdiğine değinen Bakan Egemen Bağış, yaratılmak istenen kaos ortamına yönelik adımların rahatlıkla gözlenebileceğini belirtti.

Türkiye'nin 40 yıllık terör sorununu çözmeye yaklaştığını, IMF'ye olan borcunu sıfırladığını, bir havalimanı ihalesine 30 milyar Avro verildiğini hatırlatan Bakan Egemen Bağış, "Faizler 4,7'ye, işsizlik oranları da Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki oranların yarısına düşmüşken olaylar başladı" diye konuştu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise basın mensuplarının sorularına yanıt vermedi. EXPO 2020 adaylık süreci ile ilgili görüşmek için İzmir Valisi Mustafa Toprak ile biraraya geldiklerine vurgulayan Bakan Egemen Bağış, 12 Haziran'da Paris'te yapılacak sunuma katılacaklarını anlattı. İzmir'in adaylığını "ulusal mesele" olarak niteleyen Bakan Egemen Bağış, "AB süreci açısından da İzmir'in adaylığını çok önemli buluyoruz. EXPO'yu alırsak İstanbul'un olimpiyatları almasının önü açılacaktır" dedi. İzmir Valisi Mustafa Toprak da Bakan Egemen Bağış'a adaylık sürecine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Yiğit Bulut'un 'Taksim Gezi Parkı' Olaylarıyla İlgili Açıklaması İzle

Yiğit Bulut'un 'Taksim Gezi Parkı' Olaylarıyla İlgili Açıklaması... 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut ' Taksim Gezi Parkı ' protestocuları hakkında gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Yiğit Bulut ' Taksim Gezi Parkı ' eyleminin bir darbe girişimi olduğunu iddia etti. Yiğit Bulut, ' Taksim Gezi Parkı ' hakkındaTaksim Dayanışması Platformu temsilcilerini topa tuttu. İşte gazeteci Yiğit Bulut ' un ' Taksim Gezi Parkı ' protestocuları hakkında yaptığı açıklama…

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili protestocuların tepkisini çeken açıklamalarda bulunan 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, eylemlerle ilgili iddiasını bir adım öteye taşıdı.

Bulut şunları kaydetti; ' Gezi Parkı Projesi protestosunun arkasından yaşanan olaylar, koalisyon ve yabancı işbirlikçilerin temiz ve iyi niyetle kendilerini ifade etmek isteyen insanlarımızı da kullandığı bir ''Darbe Girişimidir''. Son günlerde yaşananların 28 Şubat döneminde yaşananlardan bir farkı yoktur. Ancak çok şükür ki bugün itibari ile bu süreç sona erdi. '



Yiğit Bulut 'Gezi Parkı' Temsilcilerini Topa Tuttu

Türkiye'nin ana gündemi olan Gezi Parkı protestolarıyla ilgili bugün kritik bir toplantı gerçekleşti. Başbakan Vekili Bülent Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da Taksim Dayanışması Platformu temsilcilerini kabul etti. Toplantı sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Taksim Dayanışması üyeleri taleplerini kamuoyuyla paylaştı.

'O ARKADAŞLARI GÖRÜNCE...'

Kritik görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısı hakkında konuşan Yiğit Bulut ise Taksim Dayanışması üyeleri başta olmak üzere Gezi Parkı protestocularını çok kızdıracak açıklamalarda bulundu.'Keşke bu basın toplantısını yapmasalardı.'diyen Bulut, 'O arkadaşları görünce, bu kadar güçlü bir hareketin bu kadar güçsüz temsilcilerinin olması beni çok üzdü. Soru bile alamadılar. Soru sorulduğunda'Toplantımız bitmiştir biz sizin sorularınıza cevap veremeyiz'gibi cümlelerle basın toplantısını terk ettiler.'dedi.

'EYLEMLER DE O ARKADAŞLAR KADAR ZAYIF'
Taksim Dayanışması üyelerinin, fikirlerini doğru bir şekilde ifade edemediklerini de savunan Bulut,'Belli, oluşmuş, temellenmiş ve kafalarının içinde çökmüş bir ortak akıl olmadığını bu arkadaşlardan gördük. Bu arkadaşları görünce bu eylemin de arkadaşlar kadar zayıf bir ortak aklı olduğunu gördüm. Türkiye'deki demokrasi adına keşke daha güçlü bir görüntü verselerdi.'diye belirtti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile