Yiğt Bulut: Yüzde 100 Yalan Haber

Gazeteci Yiğit Bulut, Sözcü ve bir başka gazetenin ekonomi haberlerini göstererek yapılan bir haber için ‘Bunlar yüzde 100 yalan haberlerdir’ dedi.
ABD Merkez Bankası FED'in kararı doların ateşini yükseltmiş, iç piyasada yükselmeye başlayan dolar FED sonrası 1,9320'yi aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmıştı. İşte ekonomideki bu gelişmelerle ilgili yapılan bazı haberlere gazeteci Yiğit Bulut'tan eleştiri ve yalanlamalar geldi.

'FİNANS PİYASALARINI KASTILAR'
Katıldığı bir televizyon programında dışarıda FED'in yarattığı havayı içeride Gezi Parkı olayı ile birleştirmek isteyen güçler olduğunu belirten Bulut, “Biz bunları piyasada net olarak gördük. Onlar finans piyasalarını kasmaya çalıştılar. Manipülasyon yaptılar ama bugün itibari ile piyasalar rahat.” ifadelerini kullandı.

'YÜZDE 100'Ü YALAN HABER'
Sözlerinin devamında Sözcü'nün'Dolar fren tutmuyor'manşetiyle çıkan haberini paylaşan Bulut, “Faiz lobisi nerede? Faiz lobisi var mıdır, yok mudur?'diyenler bu tip gazetelere baksınlar. Böyle bir manşet ne işe yarar?” diye sordu. Bir başka gazetenin ise'Camdan değil, kurşun geçirmez kale'manşetiyle çıkan haberini paylaşan Bulut, “Tamamen yüze 100'ü yalan bir haber” ifadelerini kullandı.

'HESAPLARI SORULACAK'
Bazı kurumların içeride dolarda manipülasyon yapmayı denediklerini ifade ederek devam eden Bulut, “1.95 sınırının aşılması için zorluyorlar. Bütün bunları biz görüyoruz. Biz görüyorsak Türkiye Cumhuriyeti devleti de görüyordur. Bunların kim olduklarını biliyoruz. Dolayısıyla bunların günü gelecek ve yargı yoluyla hesapları sorulacak.” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile