Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Derin Futbol’un bu akşamki konuğu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören...

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Derin Futbol'un bu akşamki konuğu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören...


FUTBOLUN MARKASINDAN MEMNUN DEĞİLİM
Futbolun markasından memnun değilim. Türk Futbolu her zaman tartışılır hale geldi. Dün futbolcular top oynamaktan başka her şeyi yaptılar. Sahada futbol haricinde her şey vardı. Biz futbolun markasından hiç memnun değiliz.

TÜPÇÜ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Benim telefonum 24 saat açıktır. Benim babamdan aldığım derstir. Ben tüpçü olarak anılıyorum ama bundan da gurur duyuyorum. Sonuçta bu meslekten gurur duyuyorum. Ben maçları değil hakemleri seyrediyorum. Çünkü Türkiye'de Tabii ki hakem hataları olacak. Daha geçen hafta Arsenal maçında yanlış kırmızı kart gösterildi. Türkiye'de olsa 15 gün tartışılırdı. Ama orada 1 gün tartışıldı geçti. Hoca yanlış takım kuruyor hata, futbolcu altı pastan gol kaçırıyor hata. 

HAKEMLER DE HATA YAPABİLİR
Hakemlerden memnunum. Hata yapan, performansı düşük olan, bir maçı bir maça tutmayan hakemler var. Ama yine de memnunum. Aşağıdan gençlerin gelmesini istiyoruz. Zekeriya hocanın namusundan kimsenin şüphesi yok. Art niyetli olmamak gerek. 

GALATASARAY YÖNETİMİ PASCAL NOUMA KARARINI ÖRNEK ALMALIYDI

Beşiktaş Yönetim Kurulu Pascal olayında bir karar verdi. Galatasaray Yönetim Kurulu'nun da bir karar vermesi gerekiyordu. Pascal Nouma kararını örnek almalıydılar. Melo'nun görüntülerinden dolayı ceza veremeyiz maalesef. Ama bu hareket doğru bir hareket değil. Melo'nun dil çıkarmasına çok üzüldüm. Zaten yerliler birbirleriyle kavga etmiyor. Yabancı ve yerliler arasında kavga var. Bekir ile Veysel tartıştı sonra özür dilediler. Gökhan Gönül, Selçuk'a çıkma dedi.

G.SARAY ASALETİNE YAKIŞACAK BİR KARAR VERECEKTİR
Her başkanla diyaloğum iyi. Aysal'la ailecek görüşüyoruz. Muhakkak o da kendi içerisinde değerlendirme yapacaktır. Tabii bu karar alınırken taraftarları da düşünecektir. Galatasaray kulübü asaletine yakışacak bir karar verecektir.

FEDERASYON İSTİFA DİYE BAĞIRIYORLAR, GEÇELİM BUNLARI!
Her hafta yenilen takım taraftarı Federasyon İstifa diye bağırıyor. 'Federasyonun 1 tane taraftar var mı yok? Vurun abalıya hep federasyona...Geçelim artık bunları. Hiçbir başkan takım kötü olsun diye transfer yapmaz. Şampiyon olmak için yapar. Bu sektörde hata da olur ama sektörün korunması futbol ekonomisinin korunması gerekir. Biz futbol olarak alt yapıya ne yatırım yapıyoruz?

TÜRK FUTBOLU ALT YAPIYA YATIRIM YAPMALI
Galatasaray UEFA Kupası'nı kazandığında 3 tane yabancısı vardı. Bizim aşağıdan oyuncular çıkarmamız gerek. Bu da bir kulübün 5-6 milyon Euro alt yapıya yatırım yapmalı.

TFF İLE UEFA KURULLARI ARASINDA FARKLILIK OLABİLİR
Kurulların hepsi seçimle geldi. O dönemin şartlarına göre benim başkan olmam gerekiyordu. TFF ile UEFA kurullarının şike davasıyla ilgili farklı kararları olabilir. Bu konu kapanmıştır. Bu meseleler artık kapandı. Taraftarları germek bir o kadar yanlış.

TÜRK FUTBOLU'NDAN CACIKLAR YAPILACAKTIR
Bizim ağzımızdan çıkan laftan dönüş olmaz. Ben Sadri Şener'e ‘'Haklıysan kupayı alırsın'' dedim. Bu konu benim için kapanmıştır. Olay hep beklentiye gidiyor. Ben 1 sene evvel söyledim. Ama en son Kazakistan'da İnfantino açıkladı. Milli Takım gidemeyecek, 10 takım ceza alacaktı. Türk Futbolu'ndan cacıklar yapılacaktır.

FIRAT AYDINUS'UN G.SARAY MAÇINDA KÜFÜR ETMESİ...
Yaptıysa yanlış. Ama futbolculara da bakalım. Onların ağzından da kötü sözler çıkıyor. Bu değerler bir hatayla insanları yok etmek kolay. Ama kazanmak zor. Biz Fırat'a güvenmezsek aşağıdan hakemler nasıl çıkacak?

YABANCI KARARINI KULÜPLERİN ORTAK KARARINA GÖRE ALDIK!
Ben yabancı sınırlamasını kulüp başkanlarının ağzından çıkan sözle aldım. Biz yabancı kararını kulüplerin ortak kararına göre aldık. Türkiye'nın UEFA da 300 dosyası var.. Yabancı oyuncular ıle yaşanan sorunlar konusunda bulgarıstan sonra 2 sıradayız. Yabancı sınırı benim için de doğru bir karar değildir. Yabancının artması Türk Futbolu'na zarar verir. TFF futbolun en büyük kurumudur. Her sene karar değişirse saygınlığımız kalmaz. Biz bu rakamları kulüplerin talepleri ile aldık

FATİH HOCA YABANCI KURALI İÇİN ÇALIŞIYOR
Fatih Hoca önce Türk Futbolu'nu düşünüyor ve ona görer bir karar verecek. Hocamız Yabancı Kuralı için bir çalışma yapıyor. Fatih Hoca ve ekibi bir kriter kararı alınabilir. Fatih hoca bir değerdir. Her takım ister. Tabii ben de isterim. Biz TFF olarak tüm protokole uyduk. Bu görüşmeler sonrası belli spekülasyonlar oldu. Biz de hocamızla anlaşma imzaladık.

BİZ NİYE G.SARAY'A ZARAR VERELİM?
Federasyon niye Galatasaray'a zarar versin? Böyle bir şey var mı? Bizim onların önünü kesmemiz için hakem olmamız gerek. Böyle bir mantık var mı? Türkiye'de bazı takımların başarısızlıklarını örtmek için Federasyon'u kullanmalarını geçmeliler. Ben Galatasaray'a 4 kupa verdim. Ben Galatasaray için nasıl böyle bir şey yapmış olabilirim. Ben ve Yönetim Kurulu G.Saray'a zarar vermek için Fatih Terim'i almadık. Hocamız da istedi. 

MHK'NIN VERDİĞİ HER KARAR DOĞRU DİYE BİR ŞEY YOK
Biz yönetim kurulu olarak Tahkim Kurulu'ndan karar çıktıktan sonra karar veriyoruz. MHK'nın verdiği karar kesin doğrudur diye bir şey yok. Tahkim Kurulu TS-FB Maçı ile kararını verdikten sonra bizde kararımızı vereceğiz. Tahkim Kurulu'ndaki arkadaşların çoğunu tanımam. 

BEŞİKTAŞ'A BİR DAHA BAŞKAN OLMAM
Bir daha Beşiktaş başkanı olmayı düşünmüyorum. Beşiktaş'a bir daha başkan olmam ve şartların getirisine göre hareket edeceğim. 2015'e kadar görevdeyim. Ondan sonrası ne olur bilemem. Şartlar ne gerektiriyorsa o olur. 

YETER TEZAHÜRATLARINDAN RAHATSIZ DEĞİLİM
Bana yeter diyebilirler ve eleştiri her zaman olabilir. Ben ve ekibim bu eleştirilerden ders almaya çalışıyoruz. Benim futbolcuma,yönetimime ve hakemime taraftar küfür edemez. Yeter Yıldırım Demirören tezahüratlarına küfür olmadığı sürece kızıyorum. Hakaret olmadığı sürece istediği gibi bağırabilirler. Dünyanın her yerinde hükümetler federasyonlarda kendilerine yakın birileri olsun isterler. Bu normaldir

DİGİTÜRK'Ü ALMA FİKRİMİZ YOK
Demirören ailesi olarak asla LigTV'yi satın almak gibi bir fikrimiz yok. Televizyon ve kanal açma gibi bir projemiz var. Orası ayrı. 

ZEKERİYA ALP İLE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ
Futbolculardan hakem yetiştirme planı değerlendirilebilir. Biz Zekeriya Alp ile yola devam etmek istiyoruz. İddia edildiği gibi bana bugüne kadar herhangi bir istifa mektubu da gelmedi. 

TAKIMLARA KARŞI BİR KASIT SÖZ KONUSU DEĞİL
Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a karşı hatalar yapılabilir. Ama kasıtlı bir hata söz konusu değildir. Hakem hataları bütün kulüplere yapılmıştır ama asla kasıt yok. 

RİVA TÜRK FUTBOLU İÇİN ÖNEMLİ!
Riva Tesisleri Türk Futbolu'nun kalbinin atacağı yer olacaktır. Bugün TFF'nin binası kiralık. İstinye'deki binada 2 katta biz varız. Diğer katlarda işyerleri var. Ben bugün yabancı bir TFF Başkanı çağırmaya utanıyorum.

''DEPLASMAN YASAĞI...''
Taraftarlar deplasmanlara gitsin ancak maç öncesi çıkan olayları görüyorsunuz. Kulüpler anlaşsın deplasman yasağını kaldırırız. Taraftarımızın futbolun bir şov olduğunu bildiğinden eminsek yasağı kaldırırım.

YENİ İNÖNÜ STADINDAN LOCA ALACAĞIM
Yeni İnönü stadının açılışına tabiki gideceğim. Stattdan loca alacağım. Beşiktaş'ın stadına çok seviniyorum. Fikret Orman'ın stad için dik duruşuna büyük saygı duyuyorum. Çok iyi niyetli biri takdir ediyorum. Ancak destek vermiyorum. Çünkü her takıma karşı eşit mesafede olmalıyım. Ben evime gittiğimde Beşiktaşlıyım fakat verdiğim kararlarda herkese eşitim. Yeni İnönü keşke Ağustos ayında değil Temmuz ayında bitse. Stadın yapılmasına çok seviniyorum.

MİLLİ TAKIM OLARAK İSTİKRAR YAKALAMALIYIZ
Türk Milli Takımı'nın bütün turnuvalara kalıcı olarak katılması gerekli. İstikrarı yakalamalıyız ve sonra başarı gelir diye düşünmeliyiz. 

ABDULLAH AVCI KENDİ İSTİFA ETTİ
Abdullah Avcı'nın görevine sonlandırılmadı kendisi istifa etti.  Rüştü de kendisi görevi bırakmak istedi,saygıyla karşıladık. 

GUTİ, DROGBA GİBİ İSİMLER REKLAMDIR
Guti, Drogba gibi isimler kulüplerin yurtdışı reklamlarıdır. Quaresma'yı çok severim. 

YERLİDE TARIK YABANCILARDA KUYT!
Türkiye'de en çok beğendiğim yerli oyuncu Tarık Çamdal, yabancılarda ise Dirk Kuyt. 

BEŞİKTAŞ'I BAŞARILI BULUYORUM

3 Temmuz'dan bu yana Fenerbahçe'nin gösterdiği birlik beraberlik takdire şayandır. Beşiktaş'ı çok başarılı buluyorum. Basında yer alan haberler var. Federasyon'u kimse basamaz. Orası mahalle kahvesi değil.

RONALDO BANA BAŞKAN OLURSAN BEŞİKTAŞ'A GELEBİLİRİM DEDİ!
Ronaldo ile konuştuğumda ''Sen Beşiktaş başkanı olursan bir gün gelirim'' demişti. 

HAKEMLER DE HATA YAPABİLİR
Art niyetli olan hakem varsa çeker gözünün yaşına bakmam. Ama art niyetli olmayan hakemler için söyleyecek bir şey yok. İnsanız hepimiz hata ve hatalar yapabiliriz. Ben sezon öncesi onlarla konuştum.  Ben hakemlere sizi eleştiren ve hakaret eden bir başkan olarak karşılarına geldiğimi söyledim. Kendilerine arkanızdayım mesajı verdim.


Yıldırım Demirören:En Beğendiğim Yerli Futbolcu Tarık Çamdal,Yabancı İse Dirk Kuy

TFF Başkanı Yıldırım Demirören 'Türkiye'de beğendiğiniz futbolcular hangisi?' sorusuna şu cevabı verdi; Türkiye'de en çok beğendiğim yerli oyuncu Tarık Çamdal, yabancılarda ise Dirk Kuyt.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile