Yılmaz Özdil: Selahattin Demirtaş ırkçı

Gazeteci-Yazar Yılmaz Özdil, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ırkçı olduğunu söyledi.
Gazeteci-Yazar Yılmaz Özdil, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ırkçı olduğunu söyledi.

Aykırı Sorular'da Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Yılmaz Özdil, çözüm sürecine ilişkin konuştu.

"PKK SİLAHA SARILARAK HATA YAPTI"


"PKK silaha sarılarak hata yaptı" diyen Özdil, "PKK silahla devam ettiği sürece bu iş çözülemez. İstersen öldürmeye devam et ama çözülemez" dedi.

Özdil, "Türkiye'de artık Kürt sorunu yok, Türk sorunu var" yorumlarına ilişkin de, "Ben öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Şundan düşünmüyorum; bu ülkede Kürt-Türk ayrışması olsaydı bugüne kadar 150 defa olurdu. 30 senedir birbirini öldürüyor iki taraf. Ama hiç kimse PKK icnayetleri yüzünden Kürtleri suçlamadı. Tek tük marjinaller vardır ama burada şunu da demek istiyorum; dışkı yedirdiler insanlara. Dışkı yedirenin suçudur o. Dolayısıyla kendini Türk hisseden insanlara da bu genellemeyi yapmak doğru değil" şeklinde konuştu.

"Mesela Selahattin Demirtaş önemli bir kazanımdır türk siyaseti açısından ama Gezi olaylarında gördük k; ırkçı" diyen Yılmaz Özdil, "Gezi olaylarını hükümete karşı bir şey olarak gördü. Halbuki öyle değil. Sen de gençsin arkadaşım, senin çocuklarında genç, sen de mutlaka hyecanlandın Gezi olaylarında, sen de ağaç kesilsin istemezsin" ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile