- Yorgan imalathanesinden görüntü - Yorgan üretimi - Yorganların paketlenmesi - Girişimci Tuğba Kılıç'ın açıklaması - Yunus Kılıç'ın açıklaması - KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık'ın açıklaması - Yorganların kamyona yüklenmesiEvde yaptığı el işçiliği yorganlara talep artınca KOSGEB desteğiyle imalathane kurdu - Girişimci Tuğba Kılıç: - "Şu an Türkiye'nin her yerinde pazarımız var. İnternet üzerinden satış yapıyoruz" - "Başta sadece eşimle ben çalışıyordum şimdi işletmemizde 4 kişi çalışıyoruz. Ev hanımlarına makine veriyorum, onlar kılıf hazırlıyor. Onlarla 9 kişilik bir ekibiz"YOZGAT (AA) - ÖMER ERTUĞRUL - Yozgat 'ta yaşayan 2 çocuk annesi Tuğba Kılıç, evde eşiyle yaptığı yorganlara talep artınca, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle kurduğu imalathanede ürettiği yorganları Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyor.Eşi ile evinde el işçiliği yün yorgan yapan 37 yaşındaki Tuğba Kılıç, gelen taleplere yetişemeyince seri üretim yapmak için araştırmalara başladı.
Kılıç, KOSGEB'in girişimcilere destek verdiğini öğrenince, girişimcilik kurslarına takılarak belge aldı.Hazırladığı projesi kabul edilen Kılıç, 2018 yılında KOSGEB'den aldığı 50 bin lirası geri ödemesiz 150 bin liralık krediyle Saraykent ilçesine yorgan imalathanesi kurdu.Kılıç, AA muhabirine, evde yaptıkları el işçiliği yorganlara talep çoğalınca yetiştiremediklerini söyledi.
İlk önce Yozgat ve çevresine satmayı hedeflediklerini, bunu da başardıklarını anlatan Kılıç, "Şu an Türkiye'nin her yerinde pazarımız var. İnternet üzerinden satış yapıyoruz. Başta sadece eşimle ben çalışıyordum şimdi işletmemizde 4 kişi çalışıyoruz. Ev hanımlarına makine veriyorum, onlar kılıf hazırlıyor. Onlarla 9 kişilik bir ekibiz. Başladığımız günden bugüne kadar bize destek olan KOSGEB İl Müdürümüz ve çalışanlarına teşekkür ediyorum." diye konuştu.
- Yün, elyaf ve saten yorgan üretiyorlarYunus Kılıç da imalathanede eşiyle tasarladıkları yorganların yanı sıra müşterinin istediği model ve motifleri de yaptıklarını belirtti.
Yün yorganın, motifine göre 10 - 12 dakika, elyaf yorganın ise 8 dakikada bittiğini dile getiren Kılıç, "El işçiliğine göre çok hızlı oluyor. Saten yorganlarımızın en ağır modelleri de 1 - 1,5 saatte bitiyor. Bir yün yorganı 200 - 250 liraya satıyoruz. Saten yorganlarımızın en ağır modelleri 300 - 350 liraya kadar çıkıyor ve Türkiye'nin her yerine gönderebiliyoruz." dedi.
KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık girişimcileri desteklemek için çaba gösterdiklerini vurguladı.
YOZGAT - Evde yaptığı el işçiliği yorganlara talep artınca KOSGEB desteğiyle imalathane kurdu
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Plastik kasa fabrikasında korkutan yangın
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Plastik kasa fabrikasında korkutan yangın
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bedirhan Bülbül: 'Rusya maçında iyi şeyler yapacağız'
29 Ağustos 2021 Pazar
Ayancık'ta sel sonrası araba mezarlığı görüntülendi
27 Ağustos 2021 Cuma
Bu mahallenin nüfusu gece 12, gündüz 200 bin kişi
27 Ağustos 2021 Cuma
Bu mezarlar kolaylığı ile dikkat çekiyor
27 Ağustos 2021 Cuma
Dünyaca ünlü resimleri canlandırıp fotoğraflarını çekiyor
26 Ağustos 2021 Perşembe