- Kurbanlıklardan görüntü - Mehter Takımı gösterisi - Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın konuşması - Vali Kemal Yurtnaç'ın konuşması - Dua edilmesi - Kurbanlıkların kamyonlarla gönderilmesi - Yozgat Belediyesinin başlattığı kampanya kapsamında bağışlanan 141 kurbanlık koyun, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için Hatay'a gönderildiYOZGAT (AA) - Yozgat 'tan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek amacıyla 141 kurbanlık koyun gönderildi. Yozgat Belediyesince başlatılan 99 İsmine Kurban Olsun, Afrin Yiğitleri Muzaffer Olsun Projesinde, çoğu gurbetçiler tarafından 141 kurbanlık koyun bağışı yapıldı.Kurbanlık koyunları harekata katılan Mehmetçik'e ulaştırmak amacıyla Hatay'ın Hassa ilçesine gönderilmesi dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, törende yaptığı konuşmada, tarih boyunca Türk milletinin kahramanlığıyla gündeme geldiğini söyledi.
Kentin nüfusa oranla terörle mücadelede en fazla şehit veren il olduğunu belirten Yurtnaç, "Katkı sağlayan kardeşlerimize ve belediyemize yaptığı bu çalışma dolayısıyla teşekkür ediyorum." dedi.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da sınır dışında bu memleketin bölünmez bütünlüğü için kahramanca mücadele eden, savaşan yiğitlere karınca kararınca destek olmaya çalıştıklarını dile getirdi.Mehmetçik'e destek için daha önce Nusaybin ve El Bab'a gittiklerini anımsatan Arslan, şunları kaydetti:"Şimdi de Afrin'de kahramanca savaşan yiğitlerimize manevi destek görevini yerine getirmeye çalışıyoruz. Oradaki yiğitlerimizin hiçbir şeye ihtiyaçları olmadığını biliyoruz. Onlar sadece ve sadece Allah rızası ve bu vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele ediyorlar, canlarını, kanlarını seve seve Allah rızası için feda ediyorlar. Allah kendilerinden razı olsun. Bizlere düşen de onlara manevi destek olmak, bu desteği de değişik etkinliklerle göstermek."İl Müftü Yardımcısı Süleyman Eroğlu'nun duasının ardından iki kamyona yüklenen 141 kurbanlık koyun, askerlere ulaştırılması için Hatay'ın Hassa ilçesine gönderildi.
Yozgat'tan Mehmetçik'e destek
İLGİLİ VİDEOLAR
Büyükçekmece’de 30 Ağustos Zafer Bayramına özel konser
31 Ağustos 2021 Salı
Hakkari’de 30 Ağustos Zafer bayramı konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Osmaniye’de pedallar şehitler için çevrildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İlkadım’da zafer konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Açık camı fırsat bilip 200 bin liralık vurgun yapan şahıs kamerada
30 Ağustos 2021 Pazartesi
256 Bodrumlu şehidin isminin yer aldığı anıt törenle açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Evlat nöbetindeki aileler HDP önünde 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos’u 3024 rakımlı tepeye Türk Bayrağı dikerek kutladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İşgalci Yunan askerleri tarafından Afyon’da çekilen fotoğraflar bir kitapta toplandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Devlet erkanı Büyük Zafer’in 99’uncu yıl dönümünde Anıtkabir’de
30 Ağustos 2021 Pazartesi