- Salondan detay - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Katar Bayındırlık İdaresi Başkanı'nın konuşmasıEkonomi Bakanı Zeybekci'nin kabulü - Zeybekci: - "Katar'ın 2030 hedeflerini destekliyoruz ve elimizden gelen her türlü iş birliğine sonuna kadar açık olduğumuzu bilmenizi istiyoruz"ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Katar'ın 2030 hedeflerini destekliyoruz ve elimizden gelen her türlü iş birliğine sonuna kadar açık olduğumuzu bilmenizi istiyoruz." dedi.
Zeybekci, Katar Bayındırlık İdaresi Başkanı Saad Bin Ahmed Al Muhannedi ve beraberindeki heyeti bakanlıkta kabul etti.Katarlı heyeti Türkiye'de görmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Zeybekci, "Katar'ı memleketimiz olarak görüyoruz. Katar'ı ve oradaki dostlarımızı özledik." ifadesini kullandı.Zeybekci, Katar'ın gelişmeye devam ettiğine dikkati çekerek "Son dönemde Katar'la ilişkilerimiz artıyor. 2017'de Katar'a olan ihracatımız yüzde 50'ye yakın, ithalatımız da yüzde 60'ın üzerinde arttı. Bu bizi sevindiren bir gelişme. Kardeşler arasında da olsa karşılıklı ilişkiler en üst seviyede buluştuğu için sağlam, sürdürülebilir ve uzun vadelidir." değerlendirmesinde bulundu.Katar ve Türkiye'nin, gelişmiş ülkeler liginde yer almak için önemli hedefleri bulunduğuna işaret eden Zeybekci, "Katar'ın 2030 hedeflerini destekliyoruz ve elimizden gelen her türlü iş birliğine sonuna kadar açık olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Amacımız, Katar ve Türk şirketlerinin birlikte hem Katar'da hem Türkiye'de yatırım yapması, birlikte üretim faaliyetlerine girmesi. Bunun için bu fırsatları değerlendirmek ve özel şirketlerimizin önünü açmak Türk ve Katar hükümetlerine düşüyor." diye konuştu.
Saad Bin Ahmed Al Muhannedi de son dönemde iki ülke arasındaki ilişkileri artırmak için 40 anlaşma imzalandığını söyledi.
Al Muhannedi, Katar'da çeşitli alanlarda yaklaşık 180 Türk şirketinin faaliyet gösterdiğine dikkati çekerek, "Bankacılık, iletişim ve danışmanlık alanlarında çalışıyorlar. Ayrıca şu anda dört ana inşaat firması var. Bu dört şirketin yapmış olduğu iş hacmi yaklaşık 5 milyar dolar civarında." dedi.
Yeni Türk şirketleri ve ürünlerinin Katar'a girmesi için çalışma yapılacağını belirten Al Muhannedi, "Önümüzdeki dönemde yeni ihaleler açılacaktır. İki ülke arasındaki ilişkilere büyük önem vermekteyiz. Hedefimiz bu ilişkileri daha üst seviyeye çıkarmak ve güçlendirmek olacak." ifadesini kullandı.
Zeybekci, Katar Bayındırlık İdaresi Başkanı'nı kabul etti - ANKARA
İLGİLİ VİDEOLAR
- ABD’de Ida Kasırgası’nda 100 binden fazla ev elektriksiz kaldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Pakistan’da hükümet karşıtı protesto
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- ABD’de Ida Kasırgası’nda 100 binden fazla ev elektriksiz kaldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- ABD’de Ida Kasırgası’nda 100 binden fazla ev elektriksiz kaldı
29 Ağustos 2021 Pazar
Bakan Solu, selde zarar gören Çatalzeytin ilçesini ziyaret etti
29 Ağustos 2021 Pazar
- Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Musul’u ziyaret etti
29 Ağustos 2021 Pazar
- ABD’de Ida Kasırgası nedeniyle on binlerce kişi tahliye ediliyor
29 Ağustos 2021 Pazar
- Macron: “Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı, Irak için bir zafer”
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Ömer Çelik'ten muhalefetin Afganistan açıklamalarına yanıt
28 Ağustos 2021 Cumartesi