1 Yasindaki Bebegin Organlari 4 Hastaya Umut Oldu

1 Yasindaki Bebegin Organlari 4 Hastaya Umut Oldu

Konya Sehir Hastanesinde uzun süredir tedavi gören ve beyin ölümü gerçeklesen 1 yasindaki bebegin bagislanan organlari 4 kisiye umut oldu.

Konya’da 1 yasindaki bebegin yaklasik 30 gündür tedavi gördügü Konya Sehir Hastanesinde beyin ölümü gerçeklesti. Bebegin ailesinin onayiyla alinan kalp, karaciger ve 2 böbregi, organ bekleyen 4 hastaya nakledilecek.

Konya Sehir Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Uzman Doktor Mehmet Akif Yazar, "Bugün hastanemizde 1 yasinda beyin ölümü gerçeklesen bir çocugumuzun organ nakli gerçeklesti ve organlar Ankara’da Hacettepe Üniversitesi’nde, Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’nde organ bekleyen hastalara nakledildi. Bugünkü vaka 1 yasinda bir hastamizdi. Beyin ölümü gerçeklestikten sonra organlarini aile bagisladi. Daha sonra 4 tane organimiz kalp, karaciger ve 2 böbrek Ankara’daki ve Antalya’daki nakil merkezlerine nakledildi. Su an organlar orada bekleyen kisilere umut oldu" dedi.



"Küçük yastaki çocuklardan da nakil gerçeklestirilebiliyor"

Uzman Doktor Mehmet Akif Yazar, "En çok merak edilen konulardan bir tanesi de küçük yastaki çocuklardan da nakil gerçeklestirilebiliyor. 1 yas gibi küçük yaslardaki çocuklarda da beyin ölümü gerçeklesebiliyor ve ailelerinin organ naklini onaylamalari durumunda bu kisiden çikarilan organlar yaklasik ayni yasta olan ve organ bekleyen hastalara nakil edilebiliyor" seklinde konustu.



"Insanlar bu konuya birazcik daha dikkat gösteriyorlar"

Uzman Doktor Yazar, "Herkesin bildigi gibi aslinda ülkemizdeki en ciddi konulardan bir tanesi de organ nakli. Çünkü ülkemizde yaklasik 30 binden fazla kisi su an organ için bekleme listesinde. Bugünkü vakada ailemizin çocuklarinin organlarini bagislamalari aslinda ülkemizde halkimizin artik bu konuya daha duyarli oldugunu gösteriyor. Biz hekimler de bu konuda daha fazla gayret ederek organ bekleyen hastalara birer derman olmaya çalisiyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile