Ordu'nun yüzyıl başında Osmanlı, Rum, Ermeni mimarisiyle inşa edilen evlerinin bulunduğu en eski mahallelerinden olan Taşbaşı Mahallesi'ndeki saatçi Hüseyin Altınel'e ait tarihi evde bulunan 'diskli' asırlık saat hala çalışıyor.
1885 yılında inşa edilen, 1926 yılında saatçi Hafız Hüseyin Altınel tarafından satın alınan ve bugün aile müzesi olarak kullanılan tarihi ev, 1900'lü yılların izlerini taşıyan siyah-beyaz fotoğraflarla adeta 'tarihi hafıza' özelliğini taşıyor. Evin bugünkü sahibi Kemal Altınel'in babası saatçı Hafız Hüseyin Altınel'in 1926 yılından sonra ev taşındığında getirip duvara astığı 1904 yapımı 'diskli' saat, 106 yıllık geçmişine rağmen bugün hala çalışıyor. Yüzyılın başında bestelenen şarkıların monte edildiği
disklerin takıldığı saat, her saat gong yerine diski takılan müziğin sesini veriyor. Ev sahibi Kemal Altınel, "Bugün bir CD'yi bilgisayara nasıl takıp seyrediyor veya dinliyorsanız, ya da 1970'li yıllarda taş plağı nasıl teybe takıp dinliyorsanız, yüzyılın başında da demirden yapılan böyle diskler saatlere takılıp her saat başı gong yerine dinleniyordu. Bu saat o dönemin 'sosyete' saatiydi. Ancak büyük zenginlerde olurdu" dedi.
Tarihi müze evi gezen Ordu Valisi Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun, ÇEKÜL Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Metin Sözen, 2003 yılında aile tarafından restore edilen ve müze olarak kullanılan tarihi evi gezdi.Evin her döşemesini, mimarisini ve estetiğini inceleyen Vali Düzgün, Başkan Torun ve Metin Sözen, ailenin tarihi objeleri koruyarak geleceğe taşıma düşüncesini tebrik ettiler.
106 Yaşındaki 'Diskli' Saat Hala Çalışıyor
Ordu'nun yüzyıl başında Osmanlı, Rum, Ermeni mimarisiyle inşa edilen evlerinin bulunduğu en eski mahallelerinden olan Taşbaşı Mahallesi'ndeki saatçi Hüseyin Altınel'e ait tarihi evde bulunan 'diskli' asırlık saat hala çalışıyor