11. Cumhurbaşkanı Gül Tunus'ta

Abdullah Gül, Tunus Meclisi Başkanı Nasır ile görüştü

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunus Meclisi Başkanı Muhammed en-Nasır ile bir araya geldi.

Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin daveti üzerine, Susa kentinde düzenlenecek olan "Tunus için Yeni Ekonomik Vizyon (The State and The Entreprise: Creating a New Economic Vision)" başlıklı toplantıya katılmak üzere Tunus'a giden Gül, Nasır ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Görüşmede ülkemizin ve Tunus'un mücadele ettiği terör konusunu ele aldık. İki kardeş ülke olarak bu sorunlara birlikte karşı koyacağız" dedi.

Tunus Meclisi'ni ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu belirten Abdullah Gül, "Başkanla bir araya gelmekten de onur duydum. Tunus'a 2012'de gelmiş, Meclis'te konuşma yapmıştım" ifadesini kullandı.

11. Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Tunus için Yeni Ekonomik Vizyon" toplantısında konuşma yapacak olan Gül'ün, eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eski Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera ile aynı panelde bir araya geleceği de kaydedildi.

Abdullah Gül, Tunus programı kapsamında Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki ve Tunus Başbakanı El-Habib es-Sıyd ile de görüşecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile