13. Gölfest Coşku İle Kutlanıyor

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde her yıl geleneksel olarak kutlanan ve bu yıl 13.sü düzenlenen Gölbaşı Tarım, Kültür, Sanat, Eğitim, Spor ve Yardımlaşma Festivali (Gölfest) coşkuyla kutlanıyor.

Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediyesi tarafından organize edilen Gölfest'in 13.sü Hükümet Konağı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla başladı. Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin folklor gösterisiyle devam eden Hükümet Konağı önündeki etkinlikleri Vali Ramazan Sodan, Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Tut Kaymakamı Fırat Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Kahtu Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat,
kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Burada açılışta konuşan Vali Ramazan Sodan, Gölfest'in her yıl daha da etkin bir şekilde kutlandığını ve bu tür organizasyonların Gölbaşı ilçesinin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.
Vali Sodan, "Bu festival, Gölbaşı ilçemize has olan meşhur peygamber üzümünün üretiminin gelişmesine, ilçenin tanıtılmasında büyük önem taşımaktadır. Gölbaşı ilçemiz tabiat parkıyla, gölleriyle, eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda büyük mesafeler kaydetmektedir. Doğu ve güney doğu illerinin kavşak noktası olması nedeniyle Gölbaşı ilçemiz için bu bir avantaj olmakta ve Gölbaşı bu avantajı en iyi şekilde kullanmaktadır" dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Gölfest'in en önemli bölümlerinden birisi olan Peygamber Üzümü yarışmasına geçildi. Yapılan yarışmalar sonucunda jüri üyeleri tarafından en iyi üzümler seçildi. Vali Ramazan Sodan, en iyi üzümü yetiştiren çiftçilere ilaçlama makinesi hediye etti.
Daha sonra SBS ve LYS'de en yüksek puan alarak dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, protokol üyeleri ekolojik tarım ürünleri standı ile yöresel ürünler ve yemeklerin sergilendiği stantları gezdi. Gölfest Gölbaşı Meslek Yüksek Okulunun temeli atıldı.
Etkinlikler iki gün boyunca devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile