138 Bin 650 Kök Hint Keneviri Imha Edildi

138 Bin 650 Kök Hint Keneviri Imha Edildi

Ardahan’da bos arazide kendiliginden yetistigi belirlenen 138 bin 650 kök Hint keneviri, Jandarma ekipleri tarafindan imha edildi.

Ardahan’da uyusturucu ile mücadele çerçevesinde yapilan çalismalarda, uzaktan algilama ve görüntü analiz sistemiyle kendiliginden yetisen 138 bin 650 kök Hint keneviri tespit edildi. Valilikten yapilan açiklamaya göre, Il ve Çildir Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerince, uyusturucu ile mücadele sürüyor. Çalismalar neticesinde "uzaktan algilama ve görüntü analiz" sistemiyle Çildir ilçesine bagli Kayabeyi ve Kurtkale köyleri bölgesinde kendiliginden yetistigi belirlenen Hint keneviri tespit edildi.

Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü görevlileri esliginde, 138 bin 650 kök Hint keneviri sökülerek bir araya toplandi. Kenevirler daha sonra yakilarak imha edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile