15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinliklerinde Sehitler Anildi

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinliklerinde Sehitler Anildi

Isparta’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde sehitleri anma ve fidan dikimi programi düzenlendi.

Isparta’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri anma töreniyle basladi.

Isparta Sehitligi’nde düzenlenen törende, Kur’an-i Kerim okundu ve dua edildi. Ardindan protokol üyeleri sehit kabirlerine karanfil birakarak, ailelerle bir süre sohbet etti. Etkinliklerde Isparta Gari’ndaki Millet Bahçesi’nde sehitler anisina Vali Barus ve protokol üyelerince fidan dikimi de gerçeklestirdi. Vali Barus ve protokol üyeleri, daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri

Dernegi Isparta Subesi ve Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Isparta Subesi’ni ziyaret ederek, sehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Etkinlikte konusan Vali Barus, “15 Temmuz 2016 milletimizin varligina, bagimsizligimiza, demokrasimize kasteden hain FETÖ terör örgütünün kukla elemanlari tarafindan gerçeklestirilen darbe girisimini bastirmanin 8. yil dönümünde bu yil sehitlerimizi anarak idrak ediyoruz. Çünkü memleketimizin o karanlik gecede verdigi 251 sehit, bizlere can verdiler, ruh verdiler, milletimizin direnisini tekrar ayaga kaldirdilar. Milletimiz topyekûn tek yürek olunca o cesaretsiz korkak, hainler de kuyruklarini kistirip kaçmak zorunda kaldilar. Milletimiz, içerisinden çikan ihaneti hiçbir zaman affetmez. 15 Temmuz gecesinde de bunu açikça gösterdi. Tüm dünyaya, bizi içimizden bölmek isteyen, vatanimizi parçalamak isteyen, hür irademizi esaret altina almak isteyen kisilere karsi, dis mihraklara karsi, uluslararasi güçlere karsi her zaman milletimiz ruhunu diri tuttu, direnis ruhunu diri tuttu. Bugün de ayni heyecani bir kez daha yasamak üzere bir araya geldik. Muharip Gaziler Dernegimizi hep birlikte ziyaret ediyoruz minnetlerimizi sunmak üzere. Çünkü ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti, sehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bugün dimdik ayakta duruyor. Onlarin hatirasina sahip çikmak hepimizin görevi. Eger biz bu vatana gerektigi gibi sahip çikmazsak sehitlerimizin manevi huzurunda maalesef boynumuz bükük kalir, bunu yasamak bir Türk için zillettir. Türk hiçbir zaman zillete boyun egmez ve sehitlerinin hatirasina sahip çikar. Bu bilinci daima yasatmaliyiz. 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmadik, unutturmayacagiz. Nesillerimizin hafizasinda, yüreginde yasamasini temin etme yolunda daima gayret sarf edecegiz” dedi.

Düzenlenen programa Vali Aydin Barus, Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Egirdir Dag Komando Okulu ve Egitim Merkezi Komutani Tuggeneral Ahmet Asik, Garnizon Komutan Vekili Albay Mustafa Aksu, Belediye Baskan Vekili Ugur Büyükçulcu, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saltan, kamu kurum ve kurulus müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, sehit aileleri ve gaziler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile