İsrail Beyrut’u ateşe verdi! Gece boyu peş peşe saldırılar: Medya merkezi vuruldu!

İsrail Beyrut’u ateşe verdi! Gece boyu peş peşe saldırılar: Medya merkezi vuruldu!

Orta Doğu saldırılarını şiddetini artırarak sürdüren İsrail ordusu, Lübnan'da gece boyu büyük yıkım gerçekleştirdi. Gazze'nin yanı sıra Suriye'nin başkenti Şam'ı da vuran İsrail güçleri, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yoğun saldırılar gerçekleştirdi. Lübnan'dan gelen son dakika haberlerine göre Beyrut'ta haber merkezi İsrail füzelerinin hedefi oldu.

İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 28 artarak, 2 bin 574'e yükseldi. Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun ülkenin birçok bölgesinde hava saldırılarını sürdürdüğü belirtildi.

İsrail'in devam eden saldırıları sonucu dün 28 kişinin öldüğü ve 139 kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a yönelik saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 574'e, yaralananların sayısının da 12 bin 1'e yükseldiği kaydedildi.

İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor.

İsrail Beyrut’u ateşe verdi! Gece boyu peş peşe saldırılar: Medya merkezi vuruldu!

MEDYA MERKEZİ VURULDU

İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye'ye düzenledikleri hava saldırısında Lübnan merkezli Al Mayadeen kanalının ofisi hedef alındı.Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberinde, İsrail savaş uçaklarının akşam saatlerinde Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesi ve çevresine 10 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Haberde, hava saldırılarının 4'ünde El-Leyleki bölgesinin yakınındaki sivil konut bloklarının hedef alınarak tamamen yıkıldığı, burada yangın çıktığı bildirildi.

NNA'nın haberinde, İsrail savaş uçaklarının, Al-Mayadeen kanalının Dahiye yakınlarındaki El-Cenah bölgesinde bulunan bir binadaki ofisini 2 füzeyle hedef aldığı ifade edildi.

TAMAMEN YERLE BİR OLDU

Saldırıda ofisin tamamen yıkıldığı ve yangın çıktığı kaydedilen haberde, televizyon kanalı yönetiminin saldırıdan önce ofisi boşalttığı aktarıldı. Haberde ayrıca İsrail savaş uçaklarının Dahiye bölgesi ve çevresindeki farklı yerlere de hava saldırıları düzenlediği belirtilirken, saldırılarda ölen ve yaralananların olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

İsrail Beyrut’u ateşe verdi! Gece boyu peş peşe saldırılar: Medya merkezi vuruldu!

ORDUDAN AÇIKLAMA

Lübnan ordusu, İsrail güçlerinin, ülkenin güneyinde düzenlediği saldırıda 3 askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ordunun X hesabından yapılan paylaşımda, 'İsrail düşmanı, güneyde Bint Cubeyl ilçesinin Yatır kasabası kırsalında yaralıları tahliye eden Lübnan ordusu unsurlarını hedef aldı ve bu saldırıda biri subay, 3 asker şehit oldu.' ifadeleri kullanıldı.

Lübnan ordusu, pazar günü de İsrail'in Bint Cubeyl ilçesindeki Ayn İbil-Hanin yolunda bir askeri aracı hedef alması sonucu 3 askerinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

ŞAM'DA SİVİL BÖLGELER HEDEF ALINDI

Resmi Suriye basınında yer alan haberlere göre, İsrail ordusunun başkent Şam'ın merkez mahallesi Kafr Sousa'daki bir konuta ve Humus kenti yakınlarındaki bir askeri bölgeye saldırı düzenlediği bildirildi.

Saldırılarda 1 askerin öldüğü, 7 askerin yaralandığı, ayrıca maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.

İsrail ise saldırılarla ilgili açıklama yapmadı.

İsrail Beyrut’u ateşe verdi! Gece boyu peş peşe saldırılar: Medya merkezi vuruldu!
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile