15 Yillik Hayali Gerçek Oldu, Gelinlik Giyip Kina Gecesi Yapildi

15 Yillik Hayali Gerçek Oldu, Gelinlik Giyip Kina Gecesi Yapildi

Konya’nin Aksehir ilçesince serebral palsi hastasi 32 yasindaki Aysenur’un 15 yillik hayali gerçek oldu. Gelinlik giyen ve kendisi için hazirlanan dügünde doyasiya eglenen Aysenur ile fotograf çekilmek için gelen davetliler sira oldu.

Aksehir’de yasayan serebral palsi hastasi Aysenur Uyar’in en büyük istegi olan gelinlik giyip, kina gecesi yapilmasi hayali gerçek oldu. Bu istegini ailesine anlatan Aysenur için emekli din görevlisi babasi Veysel Uyar sembolik bir dügün yapma karari aldi. Damadin olmadigi bu sembolik dügüne yüzlerce kisi katilirken davetlilere dügün öncesi yemek ikrami yapildi. Dügün salonunun girisinde ise Aysenur’un günlerce ugrasip yaptigi binlerce parçadan olusan puzzle tablolari sergilendi. Beyaz gelinligi ile yüzünde gülücükler saçarak babasinin kolunda salona giris yapan Aysenur Uyar, önce babasi sonra kardesi Tarik ve katilan davetliler ile dans etti. Aysenur ile fotograf çektirmek isteyenler, gelin masasi önünde sirada bekledi. Oyun havasi esliginde ailesi ve davetlilerle oynayip en büyük hayaline kavusmanin mutlulugunu yasayan Aysenur’un bu sembolik kina gecesine Aksehir Belediye Baskani Ahmet Nuri Köksal da katildi.

Gelinliginin üzerine kaftan giyen Aysenur’un ellerine kina da yakilirken kina yakilmadan önce Aysenur avucunu açmayarak babasindan avucuna altin istedi. Baba Veysel Uyar da kizin avucuna altin birakarak kina yakilmasini sagladi. Dügün salonu girisinde sergilenen Aysenur’un yaptigi puzzle tablolar da geceye katilan davetlilere çekilisle hediye edildi.

“15 yildan beri kurdugu hayali bugün gerçeklestirdik”

Farkindalik olusturmak amaciyla böyle bir kina gecesi düzenlediklerini söyleyen Aysenur’un babasi emekli din görevlisi Veysel Uyar, “Kizim özellikle son birkaç yildir bu hayalini dile getiriyordu. Bugün bir kina gecesi, eglence gecesi yaptik, ayni zamanda yaklasik bin kisilik yemek ikrami yaptik. Kizimiza gelinlik giydirdik ve kina yakacagiz. Bu sembolik bir dügün ama biraz da farkindalik olusturmak için biz bu isi düzenledik. Dostlardan Allah razi olsun, çok güzel dönüsler oldu, çok iyi yapmissiniz dediler. Benim kizim zaten sosyal bir kiz ve ögretmenleri de burada. Kizimi yedi yasindan beri sürekli rehabilitasyon merkezine gönderdik. Kizimin yaklasik 15 yildan beri kurdugu hayalini bugün gerçeklestirdik, dostlardan Allah razi olsun” dedi.

Kizinin baska hayallerini de önümüzdeki süreçte gerçeklestirmek istedigini dile getiren baba Veysel Uyar, “Kizimiz dogustan bu hastaliga sahip. Biz hiç isyan etmedik. Hep kizimizin mutlu olmasi için hayatta variz. Hatta kizimla umreye gittik. Daha baska hayalleri de var, insallah onlari da gerçeklestirecegiz. Avrupa gezisi falan düsünüyoruz insallah, nasip olursa önümüzdeki yillarda gezecek” diye konustu.

‘Mutlu musun?’ sorusuna mutluyum diye cevap veren Aysenur Uyar da, babasini tesekkür ederek hayali gerçeklestigi için sevinçli oldugunu söyledi.



Sembolik dügün töreni katilan Aksehir Belediye Baskani Ahmet Nuri Köksal da belediye baskani olarak pek çok çiftin özel günlerine katildiklarini ifade ederek, “Ama bu geceki en özeli, en güzeliydi. Uzun yillardir tanimakla mutlu oldugum sevgili Aysenur’un bugün temsili dügününü yapiyoruz. Çok da güzel bir gelin oldu. O kadar çok seveni varmis ki bugün burada bütün dostlari arkadaslarini burada mutluluguna ortak olarak görüyoruz” ifadelerini kullandi.

Gece boyunca Aysenur’la birlikte eglenen davetliler, böyle bir geceyi düzenledigi için basta baba Veysel Uyar olmak üzere Uyar ailesini tebrik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile