Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilen Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında, "Kalıntısız üretim için biyolojik mücadele" konulu sempozyum düzenlendi.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, ilçede üretilen ürünlerin çoğunda biyolojik mücadele uygulandığını ifade etti. Çiftçilerin her geçen yıl daha da bilinçlendiğini vurgulayan Çetinkaya, "Seralarımızın modernizasyonu, çiftçilerimizin kullandıkları ekipmanlar ve üretim metotları, biyolojik mücadeleye uygundur. İstatistiksel veriler, çiftçilerimizin her geçen gün biyolojik mücadele yöntemlerini kullanımını artığını gösteriyor" dedi.
Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, biyolojik mücadelenin önemini çok iyi bildiklerini, çiftçileri biyolojik mücadele kullanımı konusunda bilgilendirdiklerini anlattı.
Moderatörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sahriye Sönmez'in yaptığı sempozyumda "Biyolojik mücadelenin tanımı ve kapsamı", "Örtü altı yetiştiriciliğinde biyolojik mücadelenin yeri" ve "Güvenilir gıdada biyolojik mücadelenin önemi" konuları ele alındı.
Sempozyumun ardından festival kapsamında biyolojik mücadeleyle yetiştirilen ürünlerin sahiplerine ödülleri verildi.
Bu yılki sebze teşvik yarışmasında, tekli domateste Ceyhun Aydoğan, oval domateste Arif Gürkan, çarli biberde İsmail Karaköse, sivri biberde Halil Kılınç, dolmalık biberde Bayram Karaköse, chili biberde Saffet Çobaner, kapya biberde Esat Dönmez, üçburun biberde Halil Kızılay, Macar dolmada Selahattin Karakuş, jalapon biberde Halil Kızılay, patlıcanda Bilal Aydın birinci oldu.
16. Geleneksel Tarım Ve Seracılık Festivali
Kumluca ilçesinde 16. Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen sebze teşvik yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi.