2 Listeyle Gidilen Seçimde, 427 Oy Alan Mevcut Başkan Gürkan, Yeniden Başkan Seçildi

Muğla Barosu'nun olağan genel kurulunda, mevcut başkan Mustafa İlker Gürkan, yeniden başkan seçildi.

Muğla Adliyesi'nde iki listeyle gidilen seçimde, 644 üye oy kullandı. Seçimde, başkan adayı Musa Doğan 191 oy alırken, mevcut başkan Mustafa İlker Gürkan, 427 oy ile güven tazeledi. Seçimde 18 oy boş, 8 oy ise geçersiz sayıldı.

Yeniden başkanlığa seçilen Mustafa İlker Gürkan, AA muhabirine, önceki genel kurula oranla bu genel kurulda daha yüksek bir oy oranıyla başkanlığa yeniden seçildiğini söyledi.

Tüm baro üyelerine ve seçime katkısı olan herkese teşekkür eden Gürkan, ''Baromuz bütün üyelerimizin barosudur. Hizmetlerimizin daha yüksek kalitede olması, avukatların hak ve olanaklarının genişletilmesi için bugüne kadar gösterdiğimiz gayretin daha fazlasını göstermeye çalışacağız'' dedi.

Gürkan, Muğla Barosu'nun bugün kadar gösterdiği tutum ve duruşunu bundan sonrada aynı şekilde muhafaza edeceğini ifade etti.

Baroların Türkiye Cumhuriyeti'nin kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları olduğuna dikkati çeken Gürkan, ''Biz aynı zamanda bir demokratik kitle örgütüyüz. Bunun herkes tarafından böyle bilinmesi ve bizden beklenenlerin ve bizim yapacaklarımızın bu sınırlar içinde olması gerektiğini duyurmak istiyorum. Görev sürem boyunca barışı ve erdemi egemen kılmak için mücadele edeceğiz'' diye konuştu.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile