25 Milletvekili ve 10 Akademisyen Türkiye’yi Dolaşıyor

Sivil Dayanışma Platformu tarafından Akçakoca SKY TOWER Otel’de düzenlenen seminere katılan 25 milletvekili ve 10 akademisyen, Türkiye’nin gündemindeki konuları değerlendiriyor.

Toplantı hakkında bilgiler veren AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, “Sivil Dayanışma Platformu’nun yaptığı çalışma sonrası çeşitli illerde toplantılar düzenlendi.

Biz de Akçakoca’da olması için talepte bulunduk. 4 ayrı oturum yaptık. 25 civarında milletvekili var, akademisyenler var, idareci arkadaşlar var. 3 konu üzerinde tartışacağız. Demokratikleşme, dış ilişkiler ile başkanlık ve yönetim sistemi ile ilgili tartışacağız. Buradaki amacımız belli bir vekil gurubu olarak alanında iyi yetişen akademisyen arkadaşlardan konu ile ilgili bilgiler almak ve müzakere etmek istedik. Bu 3. toplantı. Fikir dağarcığımızı geliştirmek ve konulara sağlıklı bakabilmek istedik” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Saim Uslu, Türkiye gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Uslu, Türkiye’nin her geçen gün daha demokratik bir ülke haline geldiğini söyledi.

Akçakoca’da yapılan toplantıya katılan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Saim Uslu, toplantı hakkında çeşitli bilgiler verdi. Uslu, “25 kadar milletvekili arkadaş, akademisyen, yazar, çizer, düşünür ve STK temsilcisi ile Türkiye’nin siyasi perspektifleri ve demokratikleşme konularını tartışmaya geldik. İlk ve son toplantımız değil. Sivil Dayanışma Platformu, geçmişte kalan yada parti kapatma süreçlerinde ciddi eylemler ortaya koymuş ve kamuoyunu örgütlemiş platformdur. Bu platform bir anlamda zihinsel mutat çalışması yaşamaktadır. Farklı görüşler, farklı sosyal aidiyetler konularını tartışmaktadır. Gündemimizde 3 farklı konu var Bir anlamda zihin jimnastiği yapmış olacağız. Neler yaptığımızı ve eksik yaptıklarımızı göreceğiz. Modern, siyasi anlayışına uygun bir yaklaşım. Farklı ideolojilerin, farklı görüşlerin sentezini çıkaracağız. Toplumsal uzlaşmaya katkı sağlayacağız” dedi.

"TÜRKİYE ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR"

Uslu, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek, “Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Buraya geldikten sonra son dakika olarak Afyon’daki konuyu öğrendik. Vahim bir olay yaşandı ve 25 kardeşimiz hayatını kaybetti. Son derece üzücü bir durum. Hayatını kaybeden askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılara geçmiş olsun diyorum. Her gün yeni bir şehit haberi alıyoruz. Aslına bakıldığında bizim toplantımız bununla alakalıdır. Biz siyasi bir çözüm olarak ne üretirizin çabası içindeyiz. Ölen, öldüren, vuran, vurulan, pusu kuran, pusuda şehit düşen bu insanların hepsi bizim insanımızdır. Bir barış iklimi oluşturacak siyasal çözüm, demokratik dönüşüm nasıl gerçekleştirilir? Demokrasiye kasteden, demokratik çözümlere karşı çıkan siyasi çözümlerin ötesinde, kan, kaos ve göz yaşından medet uman bir siyasi anlayış varsa bu anlayışa karşı bizim getireceğimiz çözümlerin anlamı yok. Bu sefer devletin ve hukukun meşru ve legal yönü öne çıkar. Orada güvenlik tedbiri alınır ve kurumlar gereğini yapar. Demokratik çözüme yönelik düşünce ve sözleri peşin bir yükümle ret edemeyiz. Bu demokratik olgunluğa uygun düşmez. Biz bu vahim olaylar yaşanmasın diye devleti dönüştürme, sistemi dönüştürme, siyaseti etkin kılma noktasında nasıl veri elde ederizin çabasındayız” ifadelerini kullandı.

"EVET TÜRKİYE DEMOKRATİKLEŞİR" Milletvekili Uslu, Türkiye’nin her geçen gün demokratikleştiğini vurgulayarak, “Evet Türkiye demokratikleşir. Geçmişte hayal bile edemediğimiz birçok konuda reform ve devrim niteliğinde değişiklikler oldu. Bir general başbakanla ilgili hakaret etme hakkını kendinde görürken ya da seçilmişleri beğenip beğenmeme imtiyazını görenlerin Türkiye’sinden gelenleri görüyoruz. Başbakanı karikatürize eden albay mahkum edildi. Hukuk dün bazı duvarların arkasına, bazı rütbelere, bazı kurumlara işlemiyordu. Şimdi Türkiye’de kimse hukuktan muaf değil. Türkiye yeniden kuruluyor. Düşünceler görüşler anlamında yeniden kuruluyor. Siyaset vesayet altındaydı. Sivil siyaset vesayeti ret eden ve hayata geçiren bir konuma gelmiş oldu. Bunun dışında da demokratikleşme adına tüm bizi kaygılandıran ve bizi bölecek diye korkulan dokunulma ve tabu sandığımız bir çok konu rahatlıkla tartışılır hale geldi. Ben şahsen gelinen noktadan çok umutluyum. Bu güne kadar kat ettiğimiz mesafe hiç küçümsenmeyecek bir mesafedir. Türkiye bunu etkin kullansın” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE SEÇİM GÜNDEMİNDEN KURTARILDI" AK Parti Çorum Milletvekili Saim Uslu, son olarak tarihinin öne alınması gündeme gelen yerel seçimlerle ilgili olarak konuştu.

Uslu, “Yerel seçimlerin erkene alınması konusunda sayın Başbakan grup toplantımızda tercihini ortaya koydu. MHP’nin olumlu katkısı var ve kabullenmiş durumdalar. CHP 'bir hafta sonraya ertelensin' istiyor. 27 Ekim değil de 3 Kasım olsun istiyorlar. Orada bir yol bulunur. Bu seçimlerin erkene alınması söz konudur. Yıl içinde birden çok seçim yapmayalım istiyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Türkiye’nin yıl içinde birden çok seçim tartışmasının içinde kalması hükümetin ve siyasetin verimli çalışmasını engelliyor. Öyle bir ihtiyaç duyuldu ve parlamento açıldığında ilk görüşeceğimiz kanunlardan birisi olacak” ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile