29 Subat'ta Dogdular, 4 Yilda Bir Dogum Günü Kutlayacaklar

29 Subat'ta Dogdular, 4 Yilda Bir Dogum Günü Kutlayacaklar

Özel bir tarih olan 29 Subat’ta İçel Sehir Hastanesi’nde 2 bebek dünyaya gelirken 4 yilda bir takvimde yer alan bugünde dogum yapan anneler, duygularini dile getirdi.

Dünyanin, günes çevresindeki bir turunun yaklasik 365 gün 6 saat sürmesi sebebiyle her yilsonunda artan 6 saatlik süreyi bir tam güne çevirmek için subat ayi 4 yilda bir 29 çekiyor. Birçok kisi her sene dogum gününü kutlarken 29 Subat’ta doganlar ise 4 yilda bir kutlamak zorunda kaliyor. Bugün İçel Sehir Hastanesi’nde de Asya ve Isa isimleri verilen 2 bebek dünyaya geldi. 4 yilda bir dogum günü kutlayacak olan bebeklerin anneleri duygularini dile getirdi.

’Asya’ adini verdigi kizinin 29 Subat’ta dogmasinin da ayri bir mutluluk kaynagi oldugunu ifade eden 29 yasindaki Gurbet Güzeltas "Annelik duygusunu ilk defa ögrendim. Bunun için de çok sansliyim, çok heyecanliyim. Çok mutluyum. Ayri bir annelik duygusu var, heyecandan bile konusamiyorum. Insan anne olunca daha iyi anliyor. Dünyam bu, kimseye degismem. Esime bile degismem onu. 29 Subat 4 yilda bir geldigi için biz 28’inde kutlayacagiz. Ben istiyordum 1 Mart olsun. En azindan 1 Mart’ta dogum gününü kutlariz. Onun için de büyük bir sans, benim için de büyük bir sans" dedi.



"10 yil aradan sonra 3. çocugunu kucagina aldi"

’Isa’ adini verdigi üçüncü çocugunu dünyaya getiren 33 yasindaki Sibel Orhan da 17 yildir evli oldugunu belirterek, "Bir kizim ve bir oglum vardi. 10 yil sonra bir oglum daha oldu. 10 yil aradan sonra oldugu için çok mutluyum. Dogum gününü de 4 senede bir kutlayacagiz. Bunun da hediyesi büyük olur" diye konustu.

Orhan, "Büyük bir aileyiz. Esim, çocuklarim ve ailemle mutlu bir hayatim var. Çocuklarim da bugün okula gitmediler, heyecanla evde beni bekliyorlar" ifadelerini kullandi.

Hastanede kendisiyle çok güzel ilgilenildigini vurgulayan Orhan, emegi geçenlere tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile