3 Çocuk Annesi Maharetiyle Kasaplara Tas Çikartti

3 Çocuk Annesi Maharetiyle Kasaplara Tas Çikartti

Hakkari’de yasayan 3 çocuk annesi Süreyya Çiftçi, esiyle birlikte kurbanliklari keserek aile bütçesine katkida bulunuyor. Çiftçi’nin mahareti ise kasaplara tas çikartti.

Daggöl Mahallesi’nde yasayan 3 çocuk annesi Süreyya Çiftçi, ev ekonomisine katkida bulunmak için esiyle birlikte kurban kesti. Hafta sonu esiyle birlikte bir dügün salonunda çaycilik yapan Çiftçi, Kurban Bayrami’ni firsat bilerek esiyle birlikte kasaplik yapti. Kurbanliklari kesmedeki maharetiyle kasaplara tas çikartan Çiftçi, kadinlarin her alanda var olabileceginin güçlü bir örnegi olarak takdir topluyor.

Ev ekonomisine katkida bulunmak için kurban kesimi yaptiklarini ifade eden Çiftçi, "Evli ve 3 çocuk annesiyim. Esimle beraber hafta sonlari dügün bahçesinde çaycilik yapiyoruz. Haftanin diger 5 günü is olmadigi için çalismiyoruz. Kurban Bayramlarinda ise ücret karsiligi küçükbas kurbanliklari kesiyoruz. Çocuk yasta ailemle yaylada iken koyun kesmeyi ögrendim. Kadinlarin koyun kesmesi, bazi kesimlerce kabul görmüyor ama dinen de bu caizdir. Kadinlari ötekilestirmelerine çok kiziyorum. Is imkanim olsa tüm erkeklere tas çikaririm. Yeter ki imkanim olsun" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile