3 Köyde Demonstrasyon Çalışması Gerçekleştirildi

3 Köyde Demonstrasyon Çalışması Gerçekleştirildi

Suşehri İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz, Suşehri genelinde İl Tarım Müdürlüğü ve İl Özel İdare kaynaklı sebzecilik faaliyetlerinin yürütülmeye devam ettiğini bildirdi.

  Suşehri genelinde yaygınlaştırılmak istenen sebzecilik faaliyetlerini deneme amaçlı 3 köyde 3 vatandaşın tarlasına aşılı karpuz , sırık domates ve çilek ekiminin yapıldığını belirten Deniz , " Deneme olarak ektiğimiz bitkilerden verim alırsak Suşehri genelinde toprağa el verişli olan ve en çok ürün veren demonstrasyon çalışmasını yaygınlaştırmayı planlıyoruz " dedi .
Konu hakkında açıklama yapan Suşehri İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz " Yeşilyayla , Aşağı Sarıca ve Esenyaka köylerinde gönüllü olan 3 çiftçimizin tarlasına demonstrasyon çalışması olarak aşılı karpuz , sırık domates ve çilek ekimini gerçekleştirdik . Aşağı Sarıca köyündeki gönüllü çiftçimizin tarlasına , sırık domates ve aşılı karpuz , Esenyaka köyünde domates , aşılı karpuz , Yeşilyayla köyünde ise çilek ile aşılı karpuz ekimini gerçekleştirdik . İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimizce gerçekleştirilen demonstrasyon çalışmasının hasadını önümüzdeki ay içerisinde almayı düşünüyoruz . Bu demonstrasyon çalışması düzenlemiş olduğumuz bitkiler hem bölgede yaygınlaştırılması hem de ürünlerin bol elde edildiği yerlerde çiftçilere bir şekilde yetiştiriciliği devam ettirtmek " diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile