30 Ağustos Zafer Bayramı KKTC''de Coşkuyla Kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı KKTC''de Coşkuyla Kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, tüm Türkiye'de olduğu gibi yavru vatan KKTC'de de coşku ile kutlanıyor.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı'nın sonucunu belirleyen Dumlupınar Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde elde edilen zaferin 90. yıldönümü nedeniyle bugün başkent Lefkoşa, ilçeler ve bazı beldelerde törenler düzenleniyor.Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki resmi geçit töreni, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başladı.

Törende, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, üst düzey devlet erkanı ile vatandaşlar yer aldı. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş’ın tören birliklerinin denetlenmesi; halkın bayramının kutlanmasından sonra Barış Kuvvetleri Komutanlığı Piyade Kurmay Yüzbaşı Yücel Aci konuşma yaptı.Konuşmadan sonra tören geçişi gerçekleştirildi.

Bu arada KKTC'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Başkent Lefkoşa'nın yanı sıra diğer ilçelerde ve beldelerde de gün boyu kutlanmaya devam edilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile