50'Li Yaslarda Üniversiteyi Dereceyle Bitirdiler
Samsun’da 50’li yaslardaki iki ögrenci, üniversiteyi bölüm birincisi ve ikincisi olarak bitirerek gençlere örnek oldu.
Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 2022-2023 Yili Mezuniyet Töreni OMÜ Sahnesi’nde yapildi. Güzel Sanatlar Fakültesi 6. döneminde 33 mezun verdi. Düzenlenen törende en çok dikkati 50’li yaslardaki iki mezun çekti. Mezuniyet töreninde konusan OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ali Seylan, “Evrensel ve etik degerleri benimseyen, dünyanin ve ülkesinin sorunlarina duyarli, potansiyellerinin farkina vararak kendini sürekli gelistirebilen, bilim-sanat bileskesinde çözüm üretebilen, yenilikçi, sanatçi ve tasarimcilar yetistirmeyi görev edinen fakültemiz, bu yil altinci dönem mezunlarini veriyor. Bu gururu ögrencilerimiz ve aileleriyle paylasiyoruz” dedi.
“Gençlere benim gibi hayallerinin pesinde kosmalarini tavsiye ediyorum”
52 yasinda Seramik ve Cam Bölümü’nden ikincilikle mezun olan Havva Gülsahin, “Bugün ikinci üniversitemi bitiriyorum. Güzel sanatlar okumak her zaman hayalimdi. Bunu da bölüm ikincisi olarak en iyi sekilde basardim. Gençlere benim gibi hayallerinin pesinde kosmalarini tavsiye ediyorum. Ben basardim, onlar da basarabilirler” diye konustu.
“Okumanin yasi yok”
Okudugu Seramik ve Cam Bölümü’nün ilk senesini birincilikte bitiren Aslihan Turha, “Çift anadal ögrencisi olarak bugün mezun oldum. Anadalda Seramik ve Cam Bölümü’nü bitirdim. 45 yasinda üniversite sinavina girdim ve su anda 50 yasindayim. Üniversite sinavina girme kararimi yillarca ötelemistim. Çocuklarim üniversiteden mezun oldugu sene ben de sinava girip üniversite kazandim. Ilk yil Seramik ve Cam Bölümü’nde bölüm birincisi oldum. Bölüm birincisi olduktan sonra çift anadal hakki kazandim. Ikisini de basariyla bitirdim ve su anda Resim Bölümü’nde yüksek lisans yapmaktayim” seklinde konustu.
Belgelerini alan ögrenciler keplerini havaya atarak mezuniyeti kutladi. Mezuniyet törenine Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci ve akademisyenler katildi.



















