Fransa'da Protestolar Sürüyor! Polis Etkisini Artırmaya Başladı

Fransa'da Protestolar Sürüyor! Polis Etkisini Artırmaya Başladı

Fransız polisi, Paris’te bilincini kaybetmiş bir göstericiyi tutukladı. Macron da dün yaptığı açıklamada, "Yağmacıların hepsine net bir şekilde söyleyeyim: Sert bir el ile üzerinize ineceğiz" dedi.

Fransa'da olaylar gittikçe tırmanıyor.

Öğrencilerin de desteklediği Sarı Yelekliler, ülke genelinde gösteriler düzenlemeye başladı.

Bir haftadan fazladır süren gösterilerde dükkanlar yağmalandı, polisle ise çatışmalar sürüyor.

2 BİN 400 KİŞİYE GÖZALTI
Ülke genelinde dünkü gösterilerde yaklaşık 2 bin 400 kişi gözaltına alınırken yaklaşık 1000 polis, jandarma eri ve itfaiyeci yaralandı.

Gösteriler kapsamında Paris'te fenalaşan bir gösterici hayatını kaybederken, Saint-Etienne kentinde ise bir göstericinin eli koptu.

Fransa'da Protestolar Sürüyor! Polis Etkisini Artırmaya Başladı


POLİS ETKİSİNİ ARTIRDI
Yaşanan olayların ardından polisin gözaltı uygulamaları da sürüyor.

Fransız polisi, Paris'te bilincini kaybetmiş bir göstericiyi tutukladı.

Polisin yerde baygın yatan göstericiyi sürükleyerek götürdüğü görüldü.

Fransa'da Protestolar Sürüyor! Polis Etkisini Artırmaya Başladı
MACRON 'SERTLEŞECEĞİZ' DEDİ
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin düzen ve sükunete ihtiyacı olduğunu belirterek, valilerin bazı gösterileri yasaklama kararı alabileceklerini açıkladı.

Macron ayrıca dün yaptığı açıklamada, 'Yağmacıların hepsine net bir şekilde söyleyeyim: Sert bir el ile üzerinize ineceğiz. Ceza muafiyeti yoktur.' dedi.

Fransa'da Protestolar Sürüyor! Polis Etkisini Artırmaya Başladı
EYLEMLER NASIL BAŞLADI
Fransa'da lise öğrencileri, eylül ortasından bu yana daha fazla öğretmen, daha küçük sınıflar ve okullarda daha iyi eğitim imkânları sağlanması talebiyle gösteriler düzenliyor.

Fransa'da hükümet, parlamentodan kapsamlı bir tasarruf bütçesi geçirmeyi amaçlıyor.

Söz konusu bütçede eğitim alanında da kesintiler öngörülüyor.

AVRUPA'YA YAYILDI
Kısa sürede büyüyen protestolar tüm Avrupa'ya sıçradı.

Avrupa ülkelerinde öğrenciler ve farklı toplumsal kesimler sokaklara çıktı.

Fransa, Arnavutluk, Belçika, İtalya ve Portekiz'de eğitim politikaları, yolsuzluk iddiaları, hayat pahalılığı ve barınma krizi protestoların odağında yer aldı.

Bazı kentlerde polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile