6 Bin Liralik Süpürge Için 96 Bin Lira Ödedi, Dolandirildigini Sonradan Anladi

Internet sayfasinda gördügü 6 bin liralik Dyson marka sarjli süpürge makinasi almak isteyen vatandasi, “gönderdiginiz para bloke oldu ve bu blokenin kaldirilmasi için yeniden para gönderin” diyerek 96 bin lira dolandirdilar.

Bir internet sayfasinda Dyson marka sarjli süpürge makinasi reklami gören magdur H.Y., reklama tikladiginda sosyal mesajlasma platformuna yönlendirildi. Platform üzerinden süpheliler A.T.Ö, Y.E.T, H.Ö ve A.S. ile mesajlastigini söyleyen H.Y., sahsin kendisine, “Nisanlimdan ayrildim, yurt disina gidecegim. Bu nedenle süpürgeyi satmak istiyorum” dedi.

Süphelilerle anlasan magdur kisimda 6 bin liralik ücreti bankadan gönderdi. Sahis ise açiklama bölümünü bos birakilmadigindan dolayi parayi çekemedigini, sistemin parayi bloke ettigini ve ikinci kez ödeme yapilmasi durumunda blokenin kalkacagini söyledi.



H.Y., süphelilerin hesabina tekrardan 6 bin lirayi açiklama kismina yazi ve rakam yazarak banka hesabindan gönderdi. Geri dönüs saglayan süpheli sahislar açiklama kismina sadece numara yazilmasi gerektigini belirtti.

Süpheliler bu esnada magdura, gönderilen 12 bin liralik ücretin üzerine bankanin bloke koydugunu, blokenin kalkabilmesi için 6 bin, 6 bin lira olmak üzere toplamda 12 bin lira daha para göndermesini talep etti. Yasanan duruma anlam veremeyen H.Y., süphelilerin yönlendirmesiyle ücreti gönderdi.

Bu sirada süpheli sahislar sistemin ariza verdigini bu nedenle gönderilen paralarin banka tarafindan bloke edildigini söyleyerek magdurdan 24 bin lira para göndermesini talep etti. 24 bin lirayi süphelilerin hesabina gönderen H.Y. süphelilerin, “24 bin lirayi hesabina gönderebilmemiz için tekrardan 24 bin lira göndermen gerekiyor” cevabiyla karsilasti. Toplamda süphelilere 48 bin lira gönderen magdur H.Y. para göndermesine ragmen kendisine bir iade olmadigini belirtti.

Süpheliler hesaplarina geçen 48 bin liranin iadesinin gerçeklesmesi için H.Y.’den 48 bin lira daha göndermesini talep ettiler. Bu talebi de gerçeklestiren magdur H.Y. dolandirildigini anladi.

Toplamda 96 bin lira dolandirilan magdur, süphelilerden sikayetçi olurken, bankasina müracaat ederek, harcama itirazinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile