AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Sert Tepki! 'Mekansal Soykırım'

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Sert Tepki! 'Mekansal Soykırım'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Batı Şeria'ya yönelik attığı son adımın soykırımın yeni bir aşaması olduğunu belirterek, "İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'ya egemenlik dayatması Mekansal Soykırım'dır. İsrail soykırım siyasetini işgal, yayılmacılık ve hukuksuz egemenlik dayatması ile genişletmektedir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik, İsrail'in Batı Şeria'da arazi tesciline ilişkin aldığı karara çok sert tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in söz konusu adımının 'mekansal soykırım' olduğuna dikkat çekerek, 'Ateşkes ve barış gündemi olan herkesin bu saldırganlığa karşı çıkması gerekir.' dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Sert Tepki! 'Mekansal Soykırım'
'MEKANSAL SOYKIRIM'

Ömer Çelik'in X hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

Netanyahu hükümetinin Batı Şeria'ya dönük attığı son adım, soykırım siyasetinin yeni bir aşamasıdır. İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'ya egemenlik dayatması 'MEKANSAL SOYKIRIM'dır. İsrail soykırım siyasetini işgal, yayılmacılık ve hukuksuz egemenlik dayatması ile genişletmektedir. Ateşkes ve barış gündemi olan herkesin bu saldırganlığa karşı çıkması gerekir.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Sert Tepki! 'Mekansal Soykırım'
1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip, egemen ve bağımsız bir Filistin Devleti'nin kurulması yegane çözümdür.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile