7. Uluslararası 19 Mayıs Engelli Gençlik Festivali

Adana‘da düzenlenen 7. Uluslararası 19 Mayıs Engelli Gençlik Festivali kapsamında, 5 ülkeden gelen engelliler ‘sevgi yürüyüşü‘ yaptı.

Adana Valiliği, Adana Büyükşehir belediyesi ve Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi‘nin iş birliğinde düzenlenen festival kapsamında, ‘sevgi yürüyüşü‘ yapıldı. Yürüyüş öncesi Atatürk Anıtı‘na çelenk koyan engelli gençler, İstiklal Marşı‘nı okudu.

Altınokta Körler Derneği Adana Şubesi Yönetim kurulu Üyesi Cahit Demirdelen, Brail alfabesiyle hazırlanan metinden okuduğu konuşmasında, festivali yedinci kez gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Festivalin dünya ölçeğinde benzeri olmadığını ifade eden Demirdelen, "Övgüye değer bir etkinlik olan festivalimizle ‘yaşamanın engeli yoktur‘ mesajını veriyoruz. Fırsat verildiğinde engellerin nasıl aşılabileceğini gözler önüne seriyoruz. Ortak akıl ve ortak başarıyla engellerin aşılabildiğini uluslararası platformda gösterdik. Bu konuda Adana, dünyada tek ve örneği olmayan bir kenttir" dedi.

Konuşmanın ardından engelliler, Atatürk Parkı‘ndan Büyükşehir Belediyesi‘ne kadar bando takımı eşliğinde yürüdü. Yürüyüşe Azerbaycan, Bulgaristan, Romanya, Almanya, KKTC‘den gelen engellilerin yanı sıra Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz ile AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile