Kayseri’de bulunan hamamlar içerisinde en eskisi olan Hunat Hatun Hamami, Hunat Külliyesi’nin içerisinde yer aliyor. 1237 yilinda 1. Alaeddin Keykubad’in karisi Mahperi Hunad Hatun tarafindan yaptirilan ve günümüze kadar ayakta duran hamami sahipleri 31 milyon 500 bin TL’ye satisa sunarken, vatandaslar hamamin kapatilma ihtimaline binaen satisa sunulmasina tepki gösterdi. Hunat Hamami’nin devlete ya da vakifa ait oldugunu bildigini söyleyen Yalçin Yücedag, “Ben normalde Hunat Hamami’nin devletin ya da bir vakfin oldugunu biliyordum. Bir sahsa ait oldugunu bilmiyordum. Yeni ögrendim. Satilmasi çok enteresan bir durum Yani bence ya vakiflarda ya da devlete ait olmasi gerekiyor. Satilmasi hiç hos degil. Devlete ait olmasi gereken yerlerin daha önceden satilmis olmasi ya da su an satiliyor olmasi hiç hos degil. Yüzyillardir var olan bir hamin bu sekilde satilmasi bence hiç hos bir sey degil. Ben hamamin vakif ya da devletin oldugunu biliyordum. Su an sizden özel kisilere ait oldugunu duydum. Enteresan ve üzücü bir durum” seklinde konustu.
Hunat Hatun Hamami’nin satilmasini uygun görmedigini söyleyen Haten Demirci ise “Hunat Hamami’ni biliyorum. Hunat Hamami’nin bir vakifa ait oldugunu biliyordum. Oranin satilmasini da bir vatandas olarak uygun görmüyorum. Bu yapi millete ve devlete ait tarihi bir yer. Yani satilacak olmasina sasirdim” diye konustu.
786 Yillik Tarihi Hamam Satisa Sunuldu
Kayseri’nin en eski hamami olan Hunat Hatun Hamami sahipleri tarafindan satisa sunulurken, vatandaslar hamamin kapatilma ihtimaline binaen satilmasini istemiyor.



















