AB Bilgi Yarışması'nda il temsilcisi belirlenecek

Kayseri Ticaret Odası Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi'nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği 'AB Bilgi Yarışması'nda Melikgazi ve K

Kayseri Ticaret Odası Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi'nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği 'AB Bilgi Yarışması'nda Melikgazi ve Kocasinan ilçe birincileri belli oldu. İlçe birincileri arasında yapılacak yarışma sonrasında ise Ankara'da yapılacak Türkiye finalinde Kayseri'yi temsil edecek okul belirlenecek.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, bilgi yarışması ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Odamız AB Bilgi Merkezi'nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği AB Bilgi Yarışması'nın, 2010 ilçe temsilcilerinin seçildiği ilk ayağı gerçekleştirildi. Melikgazi İlçe elemeleri 27 Ekim tarihinde 50. Yıl Dedeman İlköğretim Okulu'nda, 21 okulun katılımıyla yapıldı. 21 okul arasında sorulan sorulara en çok doğru yanıtı veren Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi Melikgazi ilçe birincisi seçildi. Kocasinan ilçe temsilcisinin seçildiği yarışması da yine aynı tarihte Sami Yangın Anadolu Lisesi'nde 11 okulun katılımıyla yapıldı. 11 okul arasında sorulan sorulara en çok doğru yanıtı veren Behice Yazgan Kız Meslek Lisesi Kocasinan ilçe birincisi seçildi. Kasım ayının içerisinde ise AB Bilgi Yarışması il temsilcisinin seçileceği yarışma düzenlenecektir. Bu yarışma neticesinde birinci olan okul, Ankara'da yapılacak Türkiye finalinde ilimizi temsil etmeye hak kazanacaktır."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile