Abd Başkan Yardımcısı Biden, Çin`de Devlet Başkanı Jintao ve Başbakan Jiabao İle Görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Çin`deki temasları çerçevesinde Devlet Başkanı Hu Jintao ve Başbakan Wen Jiabao ile ayrı ayrı görüştü.

Çin`de bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, bugün Devlet Başkanı Hu Jintao ile Ulusal Halk Meclisi Büyük Salonu`nda bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasında eskiye dayanan stratejik ortaklık ve dostluk ele alındı. Biden ile daha sonra heyetler arası görüşmelere geçen Hu Jintao, Biden`in ziyaretinden dolayı mutluluğunu dile getirdi. Geçtiğimiz ocak ayındaki ABD temaslarına değinen Hu Jintao, onuruna verilen resepsiyon için teşekkür ederek, ABD halkının çok samimi olduğunu ifade etti. Hu Jintao,ayrıca Biden`in Çin ziyaretinin iki ülke arasındaki işbirliğini arttırmaya yardımcı olacağına inandığını belirtti. Başkan Yardımcısı Biden ise, Hu Jintao`nun ocak ayındaki ziyaretinin ülke halkı üzerinde güçlü ve olumlu bir izlenim bıraktığını vurguladı.

Biden, Devlet Başkanı Hu Jintao ile olan görüşmesinin ardından Başkanlık binasında Başbakan Wen Jiabao ile görüştü. Görüşmede, ABD`nin yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve ülkeler arası teknoloji alanındaki ithalat ve ihracat ele alındı. Görüşme esnasında açıklama yapan Wen Jiabao, "ABD ekonomisinin zorlukları aşarak tekrardan refaha döneceğinden eminim. ABD hükümetinin refahı ve istikrarı tüm dünya için çok önemlidir. Sayın Biden`in ilk üç günkü ziyareti Çin ve ABD arasındaki ilişkileri geliştirmek vekuvvetlendirmek için çok önemliydi. İlişkilerimiz bu kararlılıkta ve güçle devam edecektir" ifadesini kullandı.

Başkan Yardımcısı Biden ise, ülkedeki borç güvenliğini sağlamanın herkese yararlı olacağını ve mevcut karamsarlığı ortadan kaldıracak adımların atıldığını vurgulayarak, ABD ekonomisinin yeni bir safhaya girdiğini belirtti. Biden, Çin`e ellerindeki ABD hazine bonoları hakkında karamsarlığa düşmemeleri konusunda da garanti verdi.

ABD Başkan Yardımcısı olduktan sonra ilk kez Çin`e ziyarette bulunan Joe Biden`in, temasları çerçevesinde ülkenin güneybatısındaki Sichuan kentini de ziyaret etmesi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile