Abd Kadın Mühendisler Derneği Başkanı'ndan Kayseri'de Seminer

Abd Kadın Mühendisler Derneği Başkanı'ndan Kayseri'de Seminer

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Kadın Mühendisler Derneği Başkanı Kayseri'de bir seminer verdi.

  Melikşah Üniversitesi ' nde düzenlenen programa katılan Prof . Dr . Semahat Demir , " Eğitim ve Bilim ' in geleceği , Türkiye ve ABD Arası İşbirlikler " konulu bir seminer düzenledi . Melikşah Üniversitesi Hukuk - İİBF Konferans Salonu ' nda yapılan seminere çok sayıda öğretim elemanı katıldı . ABD Başkanı Barack Obama ' ya bağlı çalışan NSF ' nin ( Ulusal Bilim Vakfı ) tek Türk direktörü olma unvanı da elinde bulunan Demir ; uluslararası fon olanaklarından bahsetti , bu olanakların farkında olmanın önemini vurgulayan Demir , dünyada bilim diplomasisinin ne şekilde yürüdüğüne değindi .
Türkiye - ABD arasında , akademik alanda eğitim ve bilime yönelik işbirliği inşa edebilmenin yolları hakkında konuşan Demir , iki ülkenin birlikte çalışması halinde olabileceklerle ilgili birkaç program modeli sundu . NSF ' nin yürüttüğü uluslararası aktivitelerden bahseden Demir , Türkiye ve ABD ' nin pek çok uluslararası fon imkânlarına sahip olduğunu , bu imkanların bilgisine varıp fırsatları kullanmayı öğrenmek gerektiğini belirtti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile