ABD'nin Afganistan Komutanı General Nicholson Açıklaması

'Afgan güvenlik güçleri bu yıl bir test sürecindeydi ve bizce bu testi geçti'.

ABD'nin Afganistan komutanı General John Nicholson, Afgan güvenlik güçlerinin bu yıl düşman unsurların eylemlerine önemli bir reaksiyon gösterdiğini ve gelecek sene daha proaktif bir hareketlilik içinde olacağını belirterek, 'Afgan güvenlik güçleri bu yıl bir test sürecindeydi ve bu testi geçti.' dedi.

Nicholson, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, Afganistan'daki son durum ve Taliban'la mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'Afgan güvenlik güçleri bu yıl bir test sürecindeydi ve bizce bu testi geçti.' yorumunu yapan General Nicholson, 2017 yılının daha 'mücadele dolu' bir yıl olacağına dikkati çekti.

Nicholson, bu senenin Afganistan bakımından Taliban, El Kaide ve DEAŞ gibi unsurların 'düşmanca eylemlerine reaksiyon vermekle' geçtiğini dile getirerek, 2017'de Afgan güvenlik güçlerinin daha 'proaktif bir hareketlilik' içinde olacağını düşündüklerini bildirdi.

Öte yandan, 'Afganistan'daki siyasi istikrar sorunu' ve 'ABD askerlerinin sayısının azalacak olması' gibi unsurların, ülkedeki güvenlik temelli stratejilere doğrudan etki edebileceği kaydediliyor.

Konuyla ilgili, 'Afganistan hükümetindeki istikrarla ilgili endişelerimiz devam ediyor.' değerlendirmesini yapan Nicholson, yönetimdeki istikrarsızlığın güvenlik güçlerine yansımasının 'isteyecekleri en son şey' olduğunu vurguladı.

Beyaz Saray yönetimi, Afganistan'da şu anda 9 bin 800 olan Amerikan askeri sayısını bu yılın sonu itibarıyla 8 bin 400'e indireceğini daha önce açıklamıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile