Adana'da Kurulacak TDİOSB Arazisinde İnceleme

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kentte kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) arazisinde incelemede bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Demirtaş, Karataş ilçesi Bebeli Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan TDİOSB arazisini gezerek yetkililerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Demirtaş, Çukurova'nın Türkiye'nin en verimli ovalarından biri olduğunu ve bu bölgede kurulacak TDİOSB'de ilk aşamada yaklaşık 2 bin kişilik istihdam sağlanacağını ifade etti.

Proje gerçekleştiğinde tarıma dayalı sanayi işletmelerinin ve birbiri ile uyumlu üretim yapan orta ve büyük ölçekli sera işletmelerinin, üretim, işleme, ambalaj gibi çeşitli aşamalarda sinerji yaratacağını aktaran Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bunlarla birlikte Adana'daki tarım işletmelerinin ürün kalitesi ve çeşitliliğiyle dünya ve AB piyasalarıyla rekabet edebilir hale gelmesi hedeflenmekte ve Adana TDİOSB, ürünlerin üretiminden pazarlamasına kadar tüm aşamaları birbirleriyle bağlantılı olarak aynı bölge içerisinde örgütlemeyi amaçlamakta."

Daha sonra mahalledeki vatandaşlarla buluşan Demirtaş, kurulacak olan organize sanayi bölgesinin çevresinde yaşayan vatandaşlara olumlu katkı sunacağını bildirdi.

İncelemede bulunanlar arasında, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin de yer aldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile