Adana'dan Pakistan'a 25 TIR yardım gönderilecek

Türk Kızılayı Doğu Akdeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi'ne bağışlanan 25 TIR'lık gıda ve malzeme yardımı Pakistan'daki afetzedelere gönderilecek. Adana

Türk Kızılayı Doğu Akdeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi'ne bağışlanan 25 TIR'lık gıda ve malzeme yardımı Pakistan'daki afetzedelere gönderilecek. Adana Valiliği'nin himayesinde, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan komisyon, Pakistan'da selden etkilenen insanlara yardım elinin uzatılması için seferber oldu.

Çalışmalar neticesinde Kızılay'a hibe edilen 13 bin 100 çuval pirinç, bin 105 koli temizlik malzemesi, 2 bin 300 adet kuru gıda kolisi, 11 bin 102 adet giyim eşyası, 3 ton kuru gıda, 97 bin 500 adet su, 2,5 ton un, 2 bin 348 adet halı, 5 ton makarna, 12 bin metre kare kumaş, 15 bin giyim çeşidi, 1 ton yağdan oluşan 507 tonluk ayni yardım iyilik treniyle Pakistan'daki selzedelere ulaştırılacak.

Türk Kızılayı Doğu Akdeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi'ndeki faaliyetler hakkında bilgi alan Adana Valisi İlhan Atış, normalde Kızılay'ın nakdi yardım aldığını; ancak Pakistan'a tren ve tırlarla gitme imkanı doğduğundan ayni yardım da kabul ettiklerini söyledi. Vali Yardımcısı İbrahim Avcı'nın yönetimindeki komisyonun bu yöndeki çabalarının sürdüğünü dile getiren Atış, "Arkadaşlarımız Pakistan'daki selzedelerin yaralarının sarılması için çalışıyor. Ayni yardımdan ziyade nakdi yardım toplamayı amaçlamıştık. Ama gözüküyor ki ayni yardım da kabul edebiliriz. Oda ve belediye başkanlarımızla görüşüyoruz. Odaki insanların yaranın nasıl sarılabileceği konusunda kafa yoruyoruz. İnşallah gönderdiğimiz yardımlar Pakistan'daki mağdurların dertlerine derman olur." dedi.

Kızılay Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam ise 25 TIR'lık malzemeyi pazar veya pazartesi günü bölgeye intikal ettirileceğini belirtti. Hedeflerinin 30 TIR yardım olduğunu ifade eden Sağlam, bu sayıyı aşacaklarını anlattı. Pakistan'daki dramın yürekler acısı olduğunun altını çizen Sağlam, "Oraya yardım yapmanın insanlık borcudur. Ramazan ayında 5 yıldızlı otellerde iftar verenlere seslenmek istiyorum: Ya o iftar paralarını Pakistan'a gönderin veya iftar harcamaları kadar parayı bağışlayın. Bu onlar için vicdanen daha rahatlatıcı olur. Kızılay'a yapılan yardımların tamamı vergiden düşüyor. Bu avantajdan da yararlanmak gerekir. Bütün Adanalıları yardıma davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Programa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Dernekler İl Müdürü Recep Kurtoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile