Adana'nin Sinema Mirasi Gelecek Kusaklara Aktarilacak

Adana'nin Sinema Mirasi Gelecek Kusaklara Aktarilacak

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar: 'Türkiye'de sinema denilince Adana akla gelmeli. Istanbul belki çok filmin çevrildigi bir yer ama yetistirdigi sanatçi itibariyle sinema denilince Adana akla gelir hiç tartismasiz'

Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Dernegi tarafindan, Avrupa Birligi'nin (AB) destegiyle yürütülen proje ile Adana'nin sinema mirasinin gelecek nesillere aktarilmasi planlaniyor.

Adana Büyüksehir Belediyesinin de faydalanici ortak oldugu AB destekli Sinirlararasi Diyalog Yoluyla Adana'da Sinemalarin Somut Olmayan Kültürel Miras Olarak Kimliklendirilmesi, Taninmasi ve Topluluk Temelli Envanterinin Çikarilmasi Projesi'nin tanitimi 75. Yil Sanat Galerisinde yapildi

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, toplantida yaptigi konusmada, Adana'nin çok sansli, çok özellikli, çok zenginligi olan bir kent oldugunu ifade ederek, kent için sinemanin ayri bir yerinin oldugunu söyledi.

Projenin kent için önemine deginen Karalar, "Türkiye'de sinema denilince Adana akla gelmeli. Istanbul belki çok filmin çevrildigi bir yer ama yetistirdigi sanatçi itibariyle sinema denilince Adana akla gelir hiç tartismasiz. Bu mirasi, güzellikleri ortaya çikarmak için çabalayan tüm arkadaslarimi kutluyorum." dedi.

Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Dernegi Baskani Fazilet Aksu da projenin hayal ettikleri gibi sonuçlanmasini umduklarini söyledi.

Projede koordinatör ve arastirmaci olarak görev yapacak olan Doç. Dr. Ilke Sanlier Yüksel ve Doç. Dr. Aydin Çam yürütecekleri çalisma hakkinda bilgi verdi.

Bu kapsamda, yaklasik 120 yillik Adana sinemalarinin tarihi arastirilacak, geçmisten bugüne Adana’da faaliyette bulunan sinema mekanlarinin envanteri çikarilip haritalanacak. Ayrica Adana sinema tarihi gezisi rotalari ve kataloglari olusturulacak, kentin sinema tarihiyle ilgili ulusal ve uluslararasi çalistay, kongre ve konferanslar düzenlenecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile