Adıyaman’a Japon Turist Akını Olacak

Adıyaman’a Japon Turist Akını Olacak

Anadolu'nun en eski yerleşim birimlerinden birisi olan ve insanoğlunun yeryüzüne ayak bastığı zamandan beri, tarihi zenginlik, doğal ve kültürel değerleri ile tarih sahnesinde yer alarak sahip olduğu değerlerle adeta açık bir hava müzesi konumunda olan Adıyaman’a Japon turist akını olacak.


Türkiye’nin önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri olan ve Kommagene uygarlığından geriye kalan ve 2000 yıl önce Doğu ve Batı sentezini oluşturan, insanlık tarihinin doğu-batı medeniyetlerini birleştirme uğraşısına ve kommagene kültürünün eşsiz hoş görüsüne tanıklık eden Adıyaman, ölümsüzlüğü gölgede bırakan sırlarıyla, 2000 yıldır antik dünyanın derinliklerinde gizlemiş en büyük gizemi, tanrıların göksel tahtı Nemrut Dağını bağrında barındıran bir il olarak 2015 yılında Japon turistlerin akınına uğrayacak.

Japonya’nın en çok kültür ve turizm turlarını yapan JTB Seyahat Acentesinin Japonya’daki 9 il temsilcilerinden oluşan 13 kişilik kafile geçtiğimiz günlerde Adıyaman’a gelerek Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret edip, başta Nemrut Dağı olmak üzere diğer tarihi ve turistik yerleri ziyaret ederek bu eşsiz kültür ve tarih ile doğal güzellikler karşısında hayranlıklarını dile getirerek çok etkilendiklerini ifade etmişlerdi.

2015 yılında Adıyaman’a gelecek Japon turist kafilelerinin ziyareti ile ilgili bir açıklama yapan Vali Mahmut Demirtaş, 2015 yılında Japonya’dan Adıyaman’a turist akını olacağını belirterek, “Japonlar deniz, kum ve güneş turizmine ilgi göstermeyip, daha çok tarih, kültür ve doğa turizmine önem vermektedir. İlimizde sahip olduğu değerlerle zengin bir kültür ve turizm potansiyeline sahiptir. Adıyaman birçok medeniyetin buluştuğu, kaynaştığı, kucaklaştığı ve bu medeniyetlerin kültürleri ile yoğrulup bugünlere ulaştığı önemli yerleşim yerlerinden birisidir. 2000 yıldır güneş bu bereketli topraklarda çok güzel bir şekilde doğup batmaktadır. Bu doğal güzellikleri görmek üzere geçtiğimiz günlerde Japonya’nın en çok kültür ve turizm turlarını yapan JTB Seyahat Acentesinin Japonya’daki 9 il temsilcilerinden oluşan 13 kişilik kafile ilimize gelerek, tarihi ve turistik yerleri gezmişlerdir. Bu ziyaretin ardından Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği tarafından JTB Group’un turlarını tasarlayan JTB Look yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen ziyarette söz konusu şirketin Güneydoğu Anadolu turu tasarımını kabul ettiği ve uygulaması Nisan ve Ekim 2015 tarihleri arasında olacak şekilde tasarlanacak turların Ocak 2015 tarihi itibariyle satışlara başlanacağı tarafımıza bildirildi.

Bölgemize yönelik yapılacak turlar ve tanıtım faaliyetlerini Japon Kültür Müşavirliği ile söz konusu firma bizzat üstleneceklerini ifade ettiler. Bilindiği gibi 21. Yüzyılın en önemli sektörlerin başında turizm gelmektedir. Japonya’dan başlayacak bu destinasyonlar ilimizin sosyo-ekonomik yapısına da büyük katkısı olacaktır. İlimizde turizm sektörünün gelişimine yönelik çalışmalarımız devam edecektir ”dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile