EMNİYET: ŞÜPHELİLERDEN 2'Sİ ÖLDÜ
İstanbul Emniyeti'nden alınan son bilgiye göre; çatışmada şüphelilerden 2'sinin öldüğü 1'inin ise yaralı olarak etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Çatışmada 2 polisin de yaralandığı aktarıldı.
Bölgede yoğun güvenlik önlemi alındı.
BAKAN GÜRLEK: DERHAL SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Gürlek, İstanbul'daki İsrail Konsolosluğu çevresinde meydana gelen silah sesi ihbarlarına ilişkin Cumhuriyet başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını bildirdi
Bakan Gürlek'in açıklamaları şu şekilde;
İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan İsrail Konsolosluğu çevresinde meydana gelen silah sesi ihbarlarına ilişkin olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhâl soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında bir başsavcı vekili ile iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş; cumhuriyet savcılarımız ivedilikle olay yerine intikal ederek incelemelere başlamıştır. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla Cumhuriyet başsavcılığımızın koordinesinde, ilgili kolluk birimleriyle birlikte çalışmalar sürdürülmekte olup, soruşturma titizlikle ve çok yönlü olarak yürütülmektedir.
İstihbarat birimlerinin ilk değerlendirmelerine göre saldırıyı DEAŞ terör örgütünün gerçekleştirdiği üzerinde duruluyor.
'PROVOKASYON KOKAN BİR HAREKET'
İstanbul Valisi Davut Gül, '2 polisimiz hafif şekilde yaralandı. 1 terörist öldürüldü 2 terörist de yaralı olarak etkisiz hale getirildi. Bağlantı ve diğer konuları emniyetimiz çalışıyor. Provokasyon kokan bir hareket. Konsoloslukta yaklaşık 2.5 yıldır herhangi bir faaliyet yok. Yani konsoloslukta yaşayan herhangi bir diplomatik görevli bulunmuyor. Saldırıyı 3 kişi gerçekleştirdi. Tamamı da etkisiz hale getirildi. 1'i ölü olarak 2 kişi de yaralı olarak ele geçirildi. Saldırganların araçla olay yerine geldiği tespit edildi.' dedi.
'TERÖRİSTLER İZMİT'TEN KİRALIK ARAÇLA GELDİ'
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'İstanbul'da Yapı Kredi Plaza Blokları önünde görev yapan polislerimizle silahlı çatışmaya giren 3 kişi etkisiz hale getirilmiştir. Çatışmada iki kahraman polisimiz hafif yaralanmıştır. Teröristlerin, kimlikleri tespit edilmiştir. İzmit'ten kiralık araçla İstanbul'a geldikleri tespit edilen şahıslardan birinin dini istismar eden örgüt irtibatı olduğu; 2'si kardeş olan 2 teröristten birinin de uyuşturucu kaydı olduğu belirlenmiştir.' ifadelerini kullandı.



















